Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarını değerlendiren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Meğer bu iktidar 90’ların baş aktörleriyle kankaymış” diye konuştu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Devlet bağlantılı çete yöneticisi Sedat Peker’in yaptığı açıklamalar üzerinden iktidarı hedef alan İnce, "Mafya yargıya yol gösteriyor. Bu iktidar Türkiye’yi 90’lara döndürmeyeceğiz diye hep korkuttu, meğer bu iktidar 90’ların baş aktörleriyle kankaymış. Bugün organize suç örgütü lideri dedikleri kişi şehir şehir gezdi Erdoğan’a oy istedi. O zaman neredeydiniz siz? Aklınız neredeydi?" diye sordu. İnce sözlerinin devamında, "Koruma tesis ettiler koruma. Yetmedi silahlı korumayla yurt dışında gönderdiler. Bunları siz yaptınız siz. Ey iktidar. Şimdi devletin televizyonlarına geçmişler cevap yetiştiriyorlar. Utanmıyor musunuz geçmişte koruma verdiğiniz kişiye bugün böyle söylemeye. Size oy isterken neydi? Başka bir iş mi yapıyordu?" ifadelerini kullandı.

“10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ KİM?”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiği bir röportajda bir siyasetçinin Peker’den 10 bin dolar adlığına ilişkin sözlerine dair ise İnce, “Arkadaş bütün milletvekilleri töhmet altında. Kim bu bunu açıklayacak devletin görevi bu. Bütün siyaset kurumunu zan altında bırakamazsınız. Kim bu 10 bin dolar maaş alan siyasetçi? Ey Erdoğan sen, göreve davet ediyorum kim bu açıkla. Savcıları göreve davet ediyorum. Böyle bir ülke olmaz” diyen İnce, “Türkiye’nin acilen bir temiz eller operasyonuna ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

“SİZ 13 ÜYEDE 3 ÜYEYİ ALMAK İÇİN Mİ SİYASET YAPIYORSUNUZ?”

Muharrem İnce, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) seçimlerine dair ise şunları söyledi: "Baştan daha yanlışlık başlıyor. 4 üyeyi Cumhurbaşkanı, iki üye bakan, bakan yardımcısı 6. 4 de Cumhur İttifakı seçecek, 10. 2 İYİ Parti. Bir CHP 13. Şimdi anlayamadığım yerler var burada. Soruyorum; yahu siz 13 üyede 3 üyeyi almak için mi siyaset yapıyorsunuz? Buna mı tav oldunuz? Elma şekeri siyasetidir bu.”