MÜSİAD Genel Başkanı ve Şube Başkanları, Sakarya'nın Hendek ilçesinde 4 işçinin yaşamını yitirmesine neden olan patlamanın yaşandığı Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası sahibi MÜSİAD Şube Başkanı Yaşar Coşkun'a destek vermek için yemek düzenledi.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun’a ait havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. 11 yılda 5’nci kez yaşanan patlamada, 4 işçi hayatını kaybetti, 1'i ağır 114 işçi yaralandı ve kayıp olan 3 işçiyi arama çalışmaları da sürüyor. Dün yaşanan patlamanın ardından, iktidara yakın isimler ve bakanlar bölgeye giderken, MÜSİAD Genel Başkanı ve Şube Başkanları, Coşkun’a destek vermek için yemek düzenledi.

11 YILDA 5 PATLAMA YAŞANDI

Sendika.org'un aktardığı habere göre, aynı fabrikada 11 yıl içerisinde 5 kez benzer patlamalar meydana geldi. 11 Şubat 2011’de yaşanan patlamayı hatırlatan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), o dönem fabrika müdürünün "Patlayıcı maddelerin yaratacağı iş kazalarının yüzde 98’i önlenemez. Ölen işçinin de korkudan ödü patlamış" ifadeleriyle açıklama yaptığını hatırlattı. İSİG, "Bu fabrika da yaşanan patlamalar, ölümler ve yaralanmalar belli. Fabrikanın süreç içinde adı ve mekanı değiştiriliyor ama sahibi aynı aile. Devlet bugüne kadar neden önlem almadı?" diye sordu.

İSİG: "YİYİN EFENDİLER YİYİN"

İSİG, Twitter hesabından yemeğe ilişkin yapılan paylaşımı şu ifadelerle duyurdu: "7 işçi hayatını kaybetti, 118 işçi yaralandı ama onlar; MÜSİAD Genel Başkanı ve Şube Başkanları, Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası sahibi MÜSİAD Şube Başkanı Yaşar Coşkun'a destek vermek üzere Sakarya'ya moral desteğine geldi... Yiyin efendiler yiyin..." https://twitter.com/isigmeclisi/status/1279341413235412992