Marmara Denizi’nde pek çok bölgeye yayılan deniz salyası giderek yayılıyor. Müsilaj Marmara’dan Ege’ye geçerken, Karadeniz’den de müsilaj haberleri geliyor. Sedat Peker’in gündeminde ise Mehmet Ağar’ın “benzinlik”i vardı, Ağar’dan Mak Petrol’ü Mehmetçik Vakfı’na bağışlamasını istedi. HDP hakkındaki kapatma davasının iade edilen iddianamesi yeniden Anayasa Mahkemesi’ne gönderildi, TİP Milletvekili Ahmet Şık hakkında soruşturma açıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=ELJgEctA4GQ

DENİZLERDEKİ ÇÜRÜME YAYGINLAŞIYOR

Marmara Denizi’ni kaplayan deniz salyası tehlikeli biçimde yayılıyor. Bir yandan müsilajın Çanakkale’den Ege’ye geçtiği görülen görüntüler kaygı yaratırken, diğer yandan Karadeniz’den müsilaj haberleri geliyor. Trakya’da deniz tabanını kaplayan müsilaj nedeniyle balıkçılar avlanamıyor. Erdek kıyılarında kıyıdaki atıklarla birleşen müsilaj, kıyı boyunca yoğun kıvamda bir tabaka oluşturdu.

CANLI YAYIN I TÜRKİYE’DE ÇEVRE HAREKETİ

#dokuz8SivilToplumSaati programında bu hafta Türkiye’de yaşanan çevre sorunları ve çevre hareketi konuşuldu. FNF Turkey desteğiyle yayınlanan programı gazeteci, yazar, ekolojist Cemil Aksu sundu. Çevre aktivistleri Vahap Işıklı ve Çiğdem Özbaş da görüşlerini aktardı.

https://www.youtube.com/watch?v=QAUjiX0jKmQ

SEDAT PEKER BU KEZ DE “BENZİNLİK” DEDİ

Sedat Peker, bugün de Mehmet Ağar'ı mazot kaçaklığı ile suçladı, Mak Petrol'ü Mehmetçik Vakfı'na devretmesini istedi. Sedat Peker, "Kıymetli dostlarım, dünyanın neresinde bir benzin istasyonunun beş bin tonluk gemilerin yanaşabileceği iki tane iskelesi olur?" diye sordu.

Sedat Peker’in dün yayınladığı 9. videoda adı geçen isimlerden Veyis Ateş bugün Habertürk ekranlarına veda etti. Veyis Ateş’in Habertürk yönetimi tarafından “izne çıkarıldığı” ifade edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve oğlu Engin Levent Soylu'nun yeni bir sigorta şirketi kurduğu ortaya çıktı.

Yargıtay Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi'nin geri gönderdiği HDP iddianamesini yeniledi ve yeni iddianameyi AYM'ye gönderdi.

TİP Milletvekili Ahmet Şık hakkında katıldığı bir programda, Sedat Peker videolarını yorumlarken sarf ettiği sözler nedeniyle soruşturma açıldı.

CANLI YAYIN I SEDAT PEKER 9. VİDEOSUNU YAYINLADI

Sedat Peker'in yine pek çok iddiada bulunduğu ve gündeme gelen iddiaları yanıtladığı 9. videosu dün yayınlandı. #dokuz8GÜNDEM Özel programında Süleyman Soylu hakkında iddialar, Doğan Grubu’nun Demirören’e devri, belediyelerde yolsuzluk zinciri ve aranan bir iş adamının otelinde kalan hakim ve savcılarla ilgili paylaştığı bilgiler detaylı biçimde ele alındı. #dokuz8Haber Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici ve Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Kara, Sedat Peker videolarının siyasete olan etkilerini de yorumladı.

https://www.youtube.com/watch?v=AFOE4wv-uCk

GÜNÜN DİĞER ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

  • Haftada 2 gün yüz yüze eğitim alacak olan öğrenciler, diğer 3 gün ise uzaktan eğitimlere devam edecek.
  • Almanya'da Kovid-19 aşılarında yaş önceliği kaldırıldı. 12 yaş üstü herkes aşı olabilecek.
  • 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, 9 Haziran’da görülecek duruşmaya katılım çağrısı yaptı.
  • CHP milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde AKP dönemindeki yolsuzluklarla ilgili olarak suç duyurusunda bulundu.
  • Şanlıurfa Toprak Mahsulleri Ofisi'nde 70 milyonluk yolsuzluk iddiası: AKP eski Milletvekili Mazhar Bağlı’nın kardeşi ve 3 kişi tutuklandı.
  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise başarılarıyla gündemde. Mansur Yavaş, World Mayor’da 2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü finalistleri arasına girdi.
  • Fransa, Google’a kendine ait reklam platformuna imtiyaz tanıdığı için 220 milyon Euro ceza kesti.
  • AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Hayvan Hakları Yasası'na son şeklinin verildiğini ve AKP MYK’da görüşüleceğini açıkladı.
  • Amazon'un sahibi, dünyanın en zengin insanlarından Jeff Bezos, 20 Temmuz'da uzay seyahatine çıkacağını duyurdu.

CANLI YAYIN I FUTBOLDA ŞİKE KUMPASI – EURO2020 Heyecanı

#dokuz8GÜNDEM Spor programında ise “Futbolda şike kumpası" davasında çıkar karar ve EURO2020 heyecanı vardı. Bekir Güneş ile Burak Necip Başar, spor dünyasındaki son gelişmeleri yorumladı.

https://www.youtube.com/watch?v=AOnv620akOE

GÜNÜN YAZISI

Bekir Güneş, “şike kumpası”yla ilgili açılan davanın sonucunu yazdı, “Fenerbahçe'ye kimler kumpas kurdu? Bundan sonra Fenerbahçe için süreç nasıl işleyecek?” diye sordu.