Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ile İstanbul'un Silivri ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Uzmanlar bu depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'da saat 16.38'de bir deprem meydana geldi. İlk bilgilere göre depremin merkez üssü Marmara Ereğlisi ile Silivri açıkları. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi'ne göre İstanbul'un Silivri ile Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesi açıklarında saat 16.38'de 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli'den ilk gelen açıklamaya göre, depremin büyüklüğü 4,3 olarak açıklandı. Depremin moment büyüklüğü ise 4,2 olarak izlendi. Depremin derinliği 12,9 kilometre olarak ölçüldü. Deprem, başta Tekirdağ ve İstanbul olmak üzere Marmara Denizi'ne kıyı tüm bölgelerde hissedildi.

UZMANLARDAN UYARILAR: ARAMAYIN, MESAJ ATIN

Uzmanlar, afet anında vatandaşlardan telefonda konuşarak hatları meşgul etmemeleri gerektiğini, kısa mesaj (SMS) veya WhatsApp, Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarını kullanmalarının önem arz ettiğini vurguluyor. https://twitter.com/mgulluoglu/status/1309130065419153412

İSTANBUL VALİLİĞİ: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Depreme ilişkin olarak İstanbul Valiliği'nden de bir açıklama geldi. Valiliğin açıklamasında, deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluğun şu ana kadar kendilerine bildirilmediği kaydedildi: "Saat 16.38 Marmara Denizi’nde Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir."

"BU DEPREM HANGİ KOLDAN GELECEĞİNİ GÖSTERDİ"

Depremin ardından Habertürk canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremin beklenen 7 - 7.2'lik büyük depremin hangi fay kolunda olacağını gösterdiğini söyledi. Ercan, "İki kolda deprem beklentisi vardı. Tekirdağ ve İstanbul kolu. Bu deprem beklenen büyük depremin hangi kolda gerçekleşeceğini işaret etti. 1912'deki 7.4'lük deprem de bu kolda gerçekleşti" dedi.

NACİ GÖRÜR'DEN UYARI

Elazığ başta olmak üzere birçok deprem için önceden uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür İstanbul'da meydana gelen depreme ilişkin uyarıda bulundu. Bu yerin endişe verici olduğunu belirten Görür şunları söyledi: "Arkadaşlar Marmara’da olan 4,3’lük depremi görüyorsunuz. Min. 7.2 büyüklükte deprem beklediğimiz fayın üzerinde. Yeri endişe verici. Bu deprem fayda az da olsa stres değişimine ve mekanik vibrasyona neden olmuş olabilir. Bu da sözkonusu fayın tetiklenmesine katkıda bulunabilir."