Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in sosyal medya hesaplarından yayınladığı videolar ve açıklamalarının ardından New York Times'da "Organize suç patronunun iddiaları Türk hükümetini sarsıyor" başlıklı bir haber yayınlandı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Youtube hesabından gündemi sarsan iddialarda bulunarak pek çok video yayınladı. Peker'in açıklamaları dünya basınından da takip ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yayımlanan The New York Times'da "Organize suç patronunun iddiaları Türk hükümetini sarsıyor" (Claims From an Organized Crime Boss Rock Turkey’s Government) başlıklı bir haber yayınlandı.

"ERDOĞAN'A YAKIN YETKİLİLERE TECAVÜZ, UYUŞTURUCU TİCARETİ VE ŞÜPHELİ ÖLÜM SUÇLAMALARI YÖNELTTİ"

Haberde, Peker'in iddiaları, 'bir dönemin sonunu getirecek' (fin de siècle aura) denildi. Erdoğan yönetiminin çalkantılı bir yolsuzluk skandalıyla vurulduğunun altı çizilen makalede, şu ifadelere yer verildi: "Geçen hafta İsrail'in Gazze'yi bombalaması televizyon ekranlarını doldururken, milyonlarca Türk, hükümlü bir organize suçu patronu olan ve sürgünde yaşayan Sedat Peker'in sıra dışı iddialarını dinlemek için YouTube'a kenetlendi. 2007 yılında organize suç faaliyetlerinden suçlu bulunan ve yine Türk polisi tarafından aranan Peker, iki haftayı aşkın bir süredir video yayınlıyor. Peker, söz konusu videolarda, Erdoğan'a yakın yetkililere tecavüz, uyuşturucu ticareti ve şüpheli ölüm suçlamaları yöneltti. Peker’in ilk olarak, Erdoğan’ın damadı ve eski maliye bakanı Berat Albayrak’ı merkez alan Pelikan adlı grubu ve gözden düşmüş eski bir içişleri bakanı olan Mehmet Ağar'ı hedef aldı. Ancak kısa süre sonra asıl hedefi güçlü ve hırslı içişleri bakanı Süleyman Soylu oldu."

NE OLMUŞTU?

Yayınladığı videoların ardından, İçişleri Bakanlığı’nın “İftira ve ithamları, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz üzerine yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir” açıklamasında bulunduğu Sedat Peker, “Her şeyi anlatacağım” dediği video serisinin dördüncü videosunu yayınladı. Peker, çektiği videoda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında birtakım iddialarda bulunarak,  “Süleyman Soylu, sen ‘Sedat Peker’e dosya hazırlıyorlar, tehlikeli bir durum olursa haber vereceğim’ demedin mi; koruma polisimi sen vermedin mi? Temiz Süleyman’ın istifa olayı var ya, bir gün önce robot hesaplardan tweetler hazırlandı!” dedi.

“ÜZERİME DÜŞENİ ALIYORUM VE YÜZLEŞİYORUM”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kendisine yönelik iddiaları sonrası yaptığı açıklamada, “Üzerime düşeni alıyor ve yüzleşiyorum. İstanbul ve Bursa mahkemelerinde iki dosyan var. İstanbul’daki dosyanın başlangıcını bilmiyorum. Ancak dosyanın yeniden hareketlenmesi ve operasyona dönmesinde bizatihi katkım var. Bursa’daki dosya ise bir kişinin şahsıma şikayeti ile baştan sona benim takibim. Hayatının bir noktasında benimle temasın var ve bu ispatlanırsa Aziz milletimizin gözü önünde idam dahil her türlü cezaya, aşağılanmaya razıyım” ifadesini kullandı. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, beşinci videosunda ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Parça parça yapacağım, her hafta canını bir kere yakacağım” dedi ve Soylu’yu “dönüş bileti” olarak nitelendirdi. Peker, "Sen benim bütün bahislerimi üzerine oynadığım jokerdin. Bizi yaktın” ifadelerini kullandı.