Nijerya açıklarında Türk gemisine yapılan baskında Azerbaycanlı bir denizci hayatını kaybederken 15 mürettebat da kaçırıldı.

Baskın anına ilişkin ortaya çıkan görüntülerde gemiye giren eli silahlı korsanların personellere şiddet uygulayarak bir alanda topladığı görülüyor. Gemideki teknolojik aletlere zarar veren korsanlar, kaptan dahil olmak üzere bütün mürettebatı ellerindeki silahlarla darp ediyor. Nijerya açıklarındaki Gine Körfezinde seyir halindeki Mozart isimli Türk konteyner gemisi korsan saldırısına uğradı. Korsanların silahlarla baskın düzenlediği gemideki, Azeri bir denizci hayatını kaybetti. Korsanlar, 15 denizciyi rehin alarak gemiden ayrıldı.

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Türkiye, Nijerya'da deniz haydutlarının Türk gemisine yaptığı saldırıda kaçırdığı mürettebatın bulunması için başlattığı girişimleri sürdürürken, gemiye yapılan baskın anına ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Azerbaycan kanalında yayınlanan görüntülerde gemiye giren korsanların personelleri şiddet uygulayarak bir alanda topladığı yer alıyor. https://twitter.com/sputnik_TR/status/1353781432573976576