Tekel Bayiler Birliği Platformu Başkanı Özgür Aybaş, İçişleri Bakanlığı yetkililerinden aldıkları bilgiye göre 18 günlük tam kapanma süresinde alkol satışının yasak olduğunu söyledi.

Tekel Bayiler Birliği Platformu Başkanı Özgür Aybaş, İçişleri Bakanlığı yetkililerinden aldıkları bilgiye göre 18 günlük tam kapanma süresinde alkol satışının yasak olduğunu söyledi. Uygulamanın 'keyfi bir karar' olduğunu belirten Aybaş, genelgede yasak kararına ilişkin bir bilgilendirme olmadığını vurguladı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine toplantısında 29 Nisan'da başlayacak 'tam kapanma' kararı alındı. 17 Mayıs'a kadar sürecek kapanma boyunca tekel bayilerinin açık olup olmayacağı da gündeme geldi. Tekel Bayiler Birliği Platformu Başkanı Özgür Aybaş, genelge uyarınca tekel bayilerinin de 10.00-17.00 arasında açık olacağını belirtti.

RESMİ BİLGİLENDİRME YAPILMADI

Artı Gerçek'e bilgi veren Aybaş, kendilerine iletilen resmi bir yasak kararı olmamasına rağmen İçişleri Bakanlığı'ndan NTV Muhabiri Serkan Kaya'ya gelen bilgi üzerine yaptıkları görüşmede alkol satışının yasaklandığını öğrendiklerini söyledi. Aybaş, uygulamanın keyfi bir karar olduğunu vurguladı.

YASAK KARARINI NTV DUYURDU

NTV Cumhurbaşkanlığı muhabiri Serkan Kaya ise sosyal medya hesabı üzerinden 30 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışının yasaklandığı duyurdu. https://twitter.com/serkankaya__/status/1386939934511144961?s=20

GENELGEDE ALKOL YASAĞI YOK

Öte yandan genelgede tekel bayilerine ve alkol satışına ilişkin özel bir madde bulunmazken, marketlere ilişkin şu ifadeler yer almıştı: "Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir. Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır."

NE OLMUŞTU?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından koronavirüs salgınına yönelik alınan yeni tedbirleri açıkladı. Erdoğan,  “29 Nisan 2021 saat 19.00’dan başlayıp 17 Mayıs 2021 sabah 05.00’e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak” dedi. Tam kapanma süreci boyunca zincir marketlerin belirli saatler arasında açık olacağı kaydedildi.