Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Erdoğan, Ayasofya'nın ibadete açılmasına dair "Kuklalarla değil kuklacılarla muhatap olduğumuz bir döneme girdik. Hedeflerimize ulaşana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Ayasofya'nın yeniden camiye döndürülmesi meselesi bu kararlılığın sonucudur" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin en yüksek köprüsü olma özelliğini taşıyan Botan Çayı Beğendik Köprüsü Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

"O ESKİ TÜRKİYE GERİDE KALDI"

EKara ve denizde oldukça derinlikli bir hat oluşturduklarına işaret ederek, Türkiye'nin kararlı yürüyüşünün birilerini rahatsız ettiğini söyleyen Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye'nin kendine sunulanla yetinmesini istiyorlar. O eski Türkiye geride kaldı. Ülkemiz egemenlik haklarının kullanımı konusunda çifte standarda maruz kalıyor. Kuklalarla değil kuklacılarla muhatap olduğumuz bir döneme girdik. Hedeflerimize ulaşana kadar mücadeleye devam edeceğiz."

"HAKLI YOLUMUZDA YÜRÜMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

"Ayasofya' nın yeniden camiye döndürülmesi meselesi bu kararlılığın sonucudur. Milletimizin ne istediğine bakarak bu kararı aldık. Haklı yolumuzda yürümeyi sürdürecek büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına devam edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Danıştay, Ayasofya’nın müze olması yönündeki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Öğleden sonra ise Erdoğan bir kararnameye imza atarak Ayasofya’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’nın emrine tahsis etti. Böylece Ayasofya Müzesi resmi olarak cami oldu. Ayasofya Müzesi’nin camiye dönüştürülmesine ilişkin davada Danıştay 10. Dairesi kararını verdi. Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle açılan davaya ilişkin karar açıklandı. Buna göre Danıştay, Ayasofya’nın müze olması yönündeki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Karar açıklanmadan önce ise Ayasofya’nın bulunduğu bölgenin önüne bariyerler konulmuştu.