ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması, "çoklu baro" teklifine karşı "Savunma Susturulamaz" diyen avukatlara destek olmak için Kuğulu Park'ta basın açıklaması düzenledi.

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması, "çoklu baro" teklifine karşı "Savunma Susturulamaz" diyen avukatlara destek olmak için Kuğulu Park'ta basın açıklaması düzenledi. ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması, "ODTÜ olarak davada süren hukuksuzluklardan, avukatlarımızın haklarının engellenmesinden ötürü bugün gerçekleşen ODTÜ Onur Yürüyüşü davasına katılmadık ve #SavunmaAnkaraya, #SavunmaDireniyor diyerek Kuğulu'da nöbete katıldık" açıklamasında bulundu.

"NEFRET KAMPANYASINA 'DUR' DİYEN BAROLAR VE AVUKATLAR İLE DAYANIŞMAYA GELDİK"

Ankara'da avukatlar ve baro başkanları, Meclis’te görüşmeleri devam eden ve baroların yapısını değiştirmeyi hedefleyen “çoklu baro” teklifine karşı Kuğulu Park'ta direnmeye devam ediyor. Bugün ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması da direnişte olan avukatların yanındaydı. ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması avukatlarından olan Öykü Didem Aydın'ın okuduğu basın açıklamasında, "Bugün saat 10:00’da, ODTÜ LGBT Dayanışması’nın 2019 Onur Yürüyüşüne polis saldırısı yüzünden açılan ceza davasının üçüncü duruşmasında şu anda burada bulunan ODTÜ’lü öğrencileri savunacaktık. Öğrenciler, kampüsleri işgal edilerek gözaltına alınmışlar ve barışçıl gösteri düzenledikleri için suçlandırılmışlardır.  Bizler, ODTÜ LGBT Dayanışması Avukatları ve ODTÜ LGBT Dayanışması olarak, haftalardır LGBT özneleri hedef alan nefret kampanyasına dur diyen barolarımızla ve bütün avukat meslektaşlarımızla 'Savunma Yürüyüşü' İçin dayanışmaya geldik" denildi. https://twitter.com/dokuz8tv/status/1281521621933727745

BAROLARIN, BÜTÜN HAK ÖZNELERİNE DESTEK VERMEKTEN YOKSUN BIRAKILMASINA KARŞI PROTESTO

Okunan basın açıklamasının tamamı şu şekilde: "Türkiye’nin bütün barolarından 1000 meslektaşımız geçen hafta yayınlanan LGBTİQ+ Hakları ve Onuru İçin Avukatlar Bildirisiyle LGBTİ+ haklarını savundular ve 'İmzamız Onurumuzdur' dediler. Bugün, barolarımızın parçalanmasını ve avukatların, LGBTİ+ de dahil olmak üzere, bütün hak öznelerine destek vermekten yoksun bırakılmasını protesto etmek için ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması öğrencileriyle beraber Ankara Kuğulu Park’tayız."

"ALIŞIN HER YERDEYİZ!"

"LGBTİ+ Hakları ve Onuru İçin mücadele verenler, sadece avukatlar ve üniversiteliler değil; bütün özneler ve destekçileridir. Sadece barolarda, üniversitelerde ve Kuğulu Park’ta değiliz: Alışın her yerdeyiz! Eşitlik ve özgürlük talep ediyoruz! Hiç kimsenin, demokratik düzenin ve hukuk devletinin öngördüğü kişi onuru korumasından bireyleri yoksun kılarak onları yalnızlığa ve çaresizliğe itmeye hakkı yoktur! LGBTİQ+ hakları, insan haklarıdır. LGBTİQ+ mücadelesi büyük bir tarihsel birikime ve etiğe dayanmaktadır."

"BİZ SEVGİNİN DİLİNİ, NEFRETİN DİLİNDEN ÇOK DAHA İYİ BİLİYORUZ"

"Bizleri, bilim kisvesi altında, inanç kisvesi altında, ev içi kisvesi altında, okul kisvesi altında, kurum kisvesi altında, yok sayarak yaşamak-var olmak gibi, çalışmak gibi, ifade özgürlüğü gibi zaten var olan en temel insan haklarımızı elimizden alacağınızı sanıyor olabilirsiniz. Biz sevginin dilini, nefretin dilinden çok aha iyi biliyoruz: Biz insanı, hakkı ve değerleri gayet iyi biliyoruz.  Biliyoruz ki bizim özgürlük ve hak mücadelemiz sadece LGBTİ+öznelerin değil, bütün insanlığın hak mücadelesine yapılan bir katkıdır. Biliyoruz ki Tarih Bizim Yanımızdadır. Hepimiz Eşit Olana Kadar Hiçbirimiz Özgür Değiliz!"