Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Lübnan'da patlamanın yaşandığı alanı ziyaret etti ve "Türkiye, Beyrut Limanı'nın yeniden inşası için hazır. Lübnan, bu süreçte Mersin Limanı'nı kullanabilir" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 4 Ağustos'ta büyük bir patlamanın yaşandığı Lübnan'ın başkenti Beyrut'a ziyarette bulundu. Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile görüşen Oktay ve Çavuşoğlu, taziyeleri ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

"MERSİN’İ KULLANABİLİRLER"

Reuters’ın aktardığına göre, görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Türkiye’nin her türlü yardıma hazır olduğunu belirterek, "Beyrut Limanı ve çevresindeki binaların inşası konusunda Türkiye sonuna kadar hazır. Bu süreçte Lübnan’ın Mersin Limanı’nı kullanabileceğini ifade ettik" ifadelerini kullandı. AA’nın aktardığı bilgilere göre ise Oktay, patlamanın yaşandığı Beyrut Limanı'ndaki incelemenin ardından yaptığı açıklamada, "Gördük ki Lübnan'da Türkiye'nin, Türk milletinin, Türk halkının apayrı bir yeri var, gönülden gönüle bir dostluğumuzun olduğunu gördük. Lübnanlı kardeşlerimize Türkiye olarak her şeyimizle burada olduğumuza dair bir açık çek vermiş olduk" ifadelerini kullandı.

"GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Oktay açıklamasının devamına ise şöyle devam etti: "Lübnan'a Bundan sonra gıda yardımlarımız, tıbbi malzeme, ilaç yardımlarımız devam edecek. Çok ciddi cam ve inşaat malzemesi ihtiyacı olduğu iletildi. İhtiyaçlar çerçevesinde gereken desteği vereceğimizi ifade ettik."

ÇAVUŞOĞLU’NDAN PAYLAŞIM

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Lübnan ile dayanışmamızı göstermek, dost ve kardeş Lübnan halkına destek olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ile birlikte Beyrut'tayız" notunu düştü. https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1292013403301715968