Samsun'da İŞKUR üzerinden okullarda çalışan kişiler hastanelerde görevlendirildi. Çalışanlar, "Kendimi nasıl koruyacağımı bile bilmiyorum... Okuldan sağlık sektörüne, özellikle de bu süreçte personel getirmek gibi yanlış bir sistem yok" diyerek tepki gösterdi.

Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı mücadele kapsamında İŞKUR üzerinden okullarda çalışan personel, hastanelerde görevlendirildi. Çalışanlar ise doğrudan risk teşkil eden bir göreve bilgilendirilme yapılmadan ve eğitim verilmeden çalıştırıldıkları için şikâyette bulunurken kimileri de bu durumdan dolayı istifa etti. Cumhuriyet’ten Mehmet Kızmaz’ın haberine göre, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli İŞKUR personeli il sağlık müdürlüğünde geçici olarak görevlendirildi.

"KENDİMİ NASIL KORUYACAĞIMI BİLMİYORUM"

A.O. ve A.A. da Canik ilçesinde bir okulda Ekim 2019’dan beri çalışırken salgınla birlikte Gazi Devlet Hastanesi’nde görevlendirildi. Herhangi bir eğitim verilmeden ve tedbir alınmadan çalışmaya başladıklarını belirten A.O., “Kendimi nasıl koruyacağımı bile bilmiyorum. Hastane tecrübem yok. Okulda çalışan için hastane handikabımız. Acilin girişine vereceklerdi. Hastane fobim olduğu için bahçıvan olarak görevlendirdiler. Arkadaşlarımız koronavirüse yakalanan yurttaşların tedavi gördüğü katlarda görev yapıyor” dedi.

"YALNIZCA 1 GÜN ÇALIŞTIM"

Hastanede bir gün çalıştıktan sonra istifa eden 39 yaşındaki A.A. ise “Hemşire, sadece 30 dakika, çamaşır suyunu nasıl kullanacağımızı anlattı. Gözlerimde aşırı derecede enfeksiyon var. İlaç kullanıyorum. Bunu söyledim. İlk önce 10. katta ardından 2. katta daha sonra ise acilin girişinde görevlendirildim. Az daha düşüp bayılacaktım. Sinirlerim bozuldu. Sadece bir gün çalıştım. Bir sonraki gün, bu tehlikeye değmez diyerek istifa ettim. Okuldan sağlık sektörüne, özellikle de bu süreçte personel getirmek gibi yanlış bir sistem yok” diye konuştu.