Mardin'in Derik ilçesine kayyum olarak atandıktan sonra 10 Kasım 2016'da makamında bombalı saldırı ile hayatını kaybeden Muhammed Fatih Safitürk'ün davasında önemli bir iddia ortaya atıldı. Saftürk'ün ağabeyi, kardeşini öldüren bombayı İlçe Emniyet Müdürü'nün koyduğunu iddia etti.

Mardin Derik'te 2016 yılında öldürülen kaymakamın İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hakan Kutluay'ın yerleştirdiği bombayla hayatını kaybettiği iddia edildi.

"KAYMAKAMIN KANINDAN NEMALANAN BİR SÜRÜ HAİN VAR"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan ağabey Safi Türk olayla ilgili duruşmalarda gelişme kaydedilemediğini belirterek, "Ülkesini, milletini hizmet aşkı ile seven bir kaymakamı mesai saati içerisinde çalışma masasına kendi ilçe emniyet amiri Mustafa Hakan Kutluay tarafından konulan bomba ile şehit etti. 3 yıl 1500 km yolu 20 den fazla duruşma yaptık koskocaman bir hiç. Kaymakamın kanından nemalanan bir sürü hain var"

"POLİSLER TÜM DELİLLERİ TOPLADI"

Öldürülen kaymakamın babası Asım Safıtürk de Emniyet Amiri'nin olay yeri inceleme ekipleri gelmeden, kameraları söktürdüğünü ve olay yerini temizlediğini öne sürmüştü. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyumı Mustafa Yaman ile ilgili de iddialarda bulunan baba Safitürk, olayın ardından Yaman ile telefonda görüştüğünü belirtmişti. Telefon görüşmesine dair baba Asım Safitürk, sağlık helikopteri geldiği halde Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde oğlunun Yaman tarafından bekletildiğini eklemiş, telefon görüşmesinde Yaman’a “Eğer ihmalen ya da kasten bana yaşattığın evlat acısını Allah sana yaşatmadan canını almasın” dediğini dile getirmişti. Baba Safitürk, iddialarını “Bizim Sakarya’da çocuğumun şehadetinden sonra üçüncü Vali değişti. Ama Mardin Valisi halen yerinde duruyor. Ve ödüllendirilmiştir. Kızı Kaymakam olmuştur” sözleri ile sürdürmüştü. Olayın ardından görülen davada Kaymakamlık Yazı İşleri Şefi Şerif Meutoğlu, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı.