Ölüm orucundaki avukatlardan Ebru Timtik, teyzesi ile yaptığı görüşmeden, "Elimiz, kolumuz bağlı adalet istiyoruz. Hiçbir şey yapamıyoruz. En çok canımızı yakan da bu" mesajını iletti.

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın “adil yargılanma” talebiyle tutuklu bulundukları cezaevlerinde başlattığı ölüm orucu eylemi sürüyor. Eyleminin 198’inci gününe giren Timtik ile 167’nci gününe giren Ünsal’ın sağlık durumları oldukça kritik bir aşamada olduğu belirtildi. Silivri 9 No'lu Cezaevi'nde bulunan Ebru Timtik, teyzesi Yıldız Deniz ile dün yaptığı telefon görüşmesinde eylemleri hakkında konuştu.

"ADALETİ YALNIZCA KENDİMİZ İÇİN İSTEMİYORUZ"

Mezopotamya Haber Ajansı'nın haberine göre, yapılan başvuru üzerinde dava dosyaları Yargıtay tarafından incelemeye alınan Timtik, görüşmesinde Yargıtay’dan çıkacak kararı beklediklerini dile getirdi. Timtik, "Adaleti yalnızca kendimiz için istemiyoruz. Hak arama mücadelesi veriyoruz. Tahliye olursak adalet mücadelesine omuz verebileceğiz. Şu anda elimiz kolumuz bağlı adalet istiyoruz. Hiçbir şey yapamıyoruz. En çok canımızı yakan da budur" ifadelerini kullandı. Ülkenin dağına, taşına, suyuna, toprağına sahip çıkmak istediğini söyleyen Timtik, "Elimiz, kolumuz bağlı demek, gerçekten bizim için açlıktan daha zor. Bize destek veren herkese selamlarımı iletiyorum. Adalet mücadelesine omuz versinler. Biz de tahliye olursak kaldığımız yerden devam edeceğiz" diye konuştu. Tunceli olup, kentteki dağ keçilerinin avı için Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü’nce ihale açılmasına oldukça üzülen Timtik’e, yapılan bu son görüşmede ihalenin iptal edildiği bilgisi de verildi.

"TAHLİYE OLURSAM DERSİM’E GİDECEĞİM"

Avukat Timtik'in duygularını şu sözlerle dile getirdiği aktarıldı: "Duyduğumda çok üzüldüm. Dersimliler buna izin vermezler dedim. Dağ keçilerini katletmek cehalettir. Sonuçta bir inanç meselesidir. Dağ keçileri bizim için kutsaldır. Onlar geçerken trafik bekler, hayranlıkla sadece izleriz. Dersim’i özledim. Burnumda tütüyor. Tahliye olursam ilk olarak toprağım Dersim’e gideceğim. Oraya gitmeden iyileşemem. Bu kadar derin hissediyorum." Ailesi ve avukatları, eyleminin 200'üncü gününe yaklaşan Timtik'in 30'un üzerinde kilo kaybettiği, boğazından aşağıya doğru oluşan yaraların yaygınlaştığı, konuşmakta ve sıvı alımında ciddi zorluklar yaşadığı bilgisini de paylaştı.