Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, "Yavuz sondaj gemisi, 24 Nisan'da Selçuklu-1 kuyusunda başladığı çalışmalarını tamamlayarak, bir sonraki görevine hazırlık, bakım ve ikmal işlemleri için Taşucu Limanı'na döndü" açıklamasında bulundu. Geçen ay da Oruç Reis araştırma gemisi Antalya Limanı'na dönmüştü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Yavuz sondaj gemisinin de bakım ve ikmal çalışmaları için Mersin'in Taşucu Limanı'na döndüğünü açıkladı.

"YENİ LOKASYONDA SONDAJ FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEK"

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi: "Yavuz sondaj gemisi, 24 Nisan'da Selçuklu-1 kuyusunda başladığı çalışmalarını tamamlayarak bir sonraki görevine hazırlık, bakım ve ikmal işlemleri için Taşucu Limanı'na döndü. Limandaki hazırlık faaliyetlerinin ardından Yavuz, yeni lokasyonda sondaj faaliyetine devam edecek." https://twitter.com/TCEnerji/status/1313115794600005633

ORUÇ REİS DE GEÇEN AY DÖNMÜŞTÜ

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de araştırma yapan sismik araştırma gemisi Oruç Reis de, araştırma faaliyetlerini tamamlayarak 13 Eylül tarihinde Antalya Limanı’na dönmüştü. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise, diyalog girişimleri açısından Oruç Reis’in limana dönmesini ‘olumlu bir ilk adım’ olarak değerlendirmişti.