HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP'ye saldıran MHP lideri Bahçeli'ye sert çıktı, "Siz zaten bitmişsiniz, kapanmışsınız." diye seslendi. Buldan, yaşanan katliamların arkasında iktidar zihniyeti olduğunu söyledi, "Biz bunların katillerle kardeşliğini biliyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Toplantısı, İzmir'de katledilen Deniz Poyraz anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. "Acımız büyük, ama öfkemiz de." diye söze başlayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Halklarımızın ortak gelecek hayaline saldırdılar" dedi. Pervin Buldan, halkların büyüyen umudu olan HDP'ye saldırıldığını söyledi, "Bizlere ve halklarımıza diz çöktüremeyecekler" dedi. Buldan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "HDP'nin kapatılması" yönündeki açıklamalarına ise "Asıl kapanacak olan sizin soygun düzeniniz olacaktır. Siz zaten bitmişsiniz, kapanmışsınız. Bu çağrıları yapsanız ne olur, yapmasanız, ne olur. Sizin iktidar ortağınıza barajı indirin, diye yalvardığınızı çok iyi biliyoruz" diye yanıt verdi.

YENİ CİNAYETLER Mİ OLACAK?

Deniz Poyraz'ın katillerinin ortak noktalarını tek tek sayan Pervin Buldan, "Katil hangi saiklerle cinayet işlediğini açıkladıysa, hükümetin küçük ortağı da bugün aynı saiklerle Deniz Poyraz'ı hedef göstermiştir" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasına yanıt veren Buldan, Bahçeli'nin açıklamaları konusunda savcıları göreve çağırdı. Buldan, "Var mı bu ülkede yürekli bir savcı?" diye sordu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün söylediği "Kınadık, benzerlerini de kınayacağız" sözlerini hatırlatan Buldan, yeni cinayetler mi planlandığını sordu. Son dönemde bu ülkede bir "HDPFobi" üretildiğini dile getiren Buldan, saldırıların zemininde HDPFobi kampanyası olduğunu dile getirdi. Buldan, "İzmir Katliamı'na giden yolun taşlarını Menbiç'ten itibaren sizin iktidarınız döşedi. Eğitip donattıklarınızı her gün her yerde işbaşındadır" diye konuştu.

"KATLİAM İÇİN GELENE YOL VERDİLER"

HDP İzmir İl Başkanlığı önünde kurulan çadıra dikkat çeken Pervin Buldan, "Partimize çay içmek için gelen vatandaşa bile üyelik cezası verenler, partimize katliam için gelen katile yol vermiştir" dedi. Polisin katil Onur Gencer'e yönelik söylediği "İsmin ne abiciğim" sözünü hatırlatan Pervin Buldan, "Biz bunların katillerle kardeşliğiniOgün Samast'lardan, Ömer Güney'lerden, Ahmet Şahbaz'lardan, Mustafa Muğlalı'lardan, Musa Çitil'lerden, Mehmet Ağar'lardan ve ağababalarınızın 'iyi çocukları'ndan biliyoruz. Bunları iyi tanıyoruz." dedi. Pervin Buldan, "Cinayet açığa çıksın" diyen Devlet Bahçeli'ye komisyon teklifiyle yanıt verdi: "Hodri meydan diyoruz. Grubumuz Araştırma Komisyonu için önerge verecek. Görelim bakalım. Kuralım bir komisyon ve açığa çıksın. Çıkartmayan namerttir."