İBB tarafından, İstanbul’daki bazı üst geçitlere asılan Kanal İstanbul projesiyle ilgili bilgilendirme afişleri polislerce gece yarısı söküldü. İBB Başkanı İmamoğlu, "Maalesef bir avuç insan artık yargı kararına bile gerek duymadan canının istediğini yapıyor. Yazık, çok üzücü” dedi.

İstanbul’daki bazı üst geçitlere İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından asılan Kanal İstanbul projesiyle ilgili bilgilendirme afişleri, polislerce gece yarısı operasyonuyla söküldü. Hükümetin Kanal İstanbul ısrarı birçok kesimden tepki alırken, İstanbul'da belediye, üst geçit ve köprülere halkı kanalın yapılmasının sonuçlarına dikkati çekmek üzere 'Ya Kanal Ya İstanbul' afişleri asmıştı.

“KİMSE SUSUP OTURMAMIZI BEKLEMESİN”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, valiliğin gerçekleştirdiği işlem hakkında şu açıklamayı yaptı: “İstanbul’a geri döndürülemez zararlar ve büyük bir yıkım getirecek olan Kanal İstanbul projesi ile ilgili milletimizi bilgilendirme afişlerimiz, maalesef hukuksuzca sökülmüştür. Yasa gereği bölücü ve yıkıcı olmayan afişler ancak mahkeme kararıyla kaldırılabilir. Maalesef bir avuç insan artık yargı kararına bile gerek duymadan canının istediğini yapıyor. Hukuksuzluk ülkenin en büyük sorunu haline gelmiştir. Elbet sonunda kazanan hukuk ve demokrasi olacaktır. Bu uygulamaların sorumluları bunu unutmasın. Ben dün öğlen sayın valimize afişlerin Cuma günü değişeceğini söylememe rağmen 24 saat bile tahammül edilemeden geceyarısı polisimizin başka işi yokmuş gibi pankart söktürülüyor. Yazık, çok üzücü. Şehrin huzuru için bu süreci kendi haline bırakacağız ama unutmayacağız. Rant projesine karşı bilgilendirme faaliyetlerimiz ise devam edecek. Kimse susup oturmamızı beklemesin.”   https://dokuz8haber.net/ekoloji-cevre/kenthakki/istanbul-buyuksehir-belediyesinden-6-soruluk-kanal-istanbul-anketi/ https://dokuz8haber.net/ekoloji-cevre/kanal-istanbulun-yapimi-icin-mevzuat-tamamlandi/ https://dokuz8haber.net/ekoloji-cevre/kenthakki/kanal-istanbula-bilirkisi-olusturacak-universitede-mahkemenin-istedigi-bolumler-yok/