AKP'nin kurucu milletvekillerinden olan Kemal Albayrak, AKP'yi sert sözlerle eleştirken, parti içinde Erdoğan'ı eleştirmenin mümkün olmadığını söyledi.

Albayrak, "Tartışamıyorlar çünkü korku var. Korku düşünce yaratmaz, düşüncenin olmadığı bir yerde kölelik vardır. AK Parti kölelik ve itaat kültürüne dayalı bir sistemle yönetiliyor" dedi. Albayrak, Sözcü’ye yaptığı açıklamada bazı siyasilerin 'tövbe-i nasuh' (Günahların bağışlanması için Allah'a yapılan af dileme talebi) önerdiğini belirtip, "Siyasette tövbe-i nasuh olmaz. Tövbe, yaratıcıya yapılır. Her türlü gayri meşru işleri yap, sessiz kal, zulümler, yanlış güce uygun kararlar ver, bunun çözümü adalettir" diye konuştu.

SİYASAL SİSTEMDE SIKINTI VAR

Parti içinde Erdoğan'ı eleştirmenin mümkün olmadığını belirten Kemal Albayrak, "Bugünkü sistem genel başkanı kutsal ve korunmalı addediyor. Bundan dolayı da siyasal sistemde sıkıntı var" dedi. Albayrak, Metraj Prodüksiyon isimli firmanın sorularına ise şu yanıtları verdi: Soru: AK Parti'de kurulduğu gün ile bugün arasında nasıl fark var? "Çok şey söylenebilir. ‘Akıl, bilim, hukuk, demokrasi' dediler, oligarşiye yöneldiler. ‘Kaynaştıracağız' dediler ayrıştırma yarattılar. Yargıyı ve devleti intikam aracı olarak kullandılar. Ekonomide çöküşe gittiler." Soru: Herkes parti içinde özgürce tartışıyor mu? "Tartışamıyorlar çünkü korku var. Korku düşünce yaratmaz, düşüncenin olmadığı bir yerde kölelik vardır. AK Parti kölelik ve itaat kültürüne dayalı bir sistemle yönetiliyor.”

"MUHALEFETİN DE STK'LARIN DA PAYI VAR"

Halk TV'de yayınlanan Fatih Ertürk'ün sunduğu Günün Raporu programına konuk olan Albayrak, AKP'nin bugüne gelmesinde muhalefetin, sivil toplum kuruluşlarının payı olduğunu söyledi. Albayrak şöyle konuştu: "AKP’yi iyi niyetle kurduk ve hedefimiz akıl bilim hukuk demokrasi diyerek yola çıktık ama yol arkadaşları yolda bulduklarıyla değişildi. Gecekondu siyaset, ezilmişlik üzerine olan konular rezidansa geçince siyaset tamamen belli bir çevrenin oldu. Temiz siyaset denildi kirli siyaset yapıldı. AKP birlik diyor ama ayrıştırmaya gidiyor. Amerika'da da seçim oldu. Amerika seçimlerinde hiçbir zaman ideolojik yapı konuşulmadı koronavirüs konuşuldu vergi konuşuldu. Bizim de artık bununla yüzleşmemiz lazım. Sağ-sol bunlardan kurtulmamız lazım. Siyaset ihtiyaç üzerine yapılır. Bizim Avrupa'dan daha güçlü olmamız için ekonomiyi araştırmamız lazım. Türkiye'nin 200 yıllık tarihinde dünya ticaretinden aldığı pay yüzde 1’i geçememiş bunu tartışalım. Bir baş örtüsüyle bir bayrakla ideolojik yapılarla Türkiye’de siyaset olmaz. Araştırmalar Türkiye’deki gençlerin mutsuz olduğunu, yurt dışına gitmek istediğini söylüyor. Çünkü eğitim yok." Albayrak AKP'nin bugüne gelmesinde sendikalardan sivil toplum kuruluşlarına, muhalefete kadar herkesin katkısının olduğunu söyledi. "Bugüne gelinmesinde bütün siyasetçilerin sorumluluğu vardır. Biz de AKP’yi kurarken böyle olacağını kestirememiştik. Bu hale gelmemizde muhalefet de sivil toplum kuruluşları da sorumlu. Suikast girişimleri tehdit hadiseleri hep oldu ve bunların karşısında durulmadı. Siyaset hukukun önüne geçti. Hukuk siyasetin egemenliği haline geldi." dedi.