Etkisi bir türlü azalmayan pandemi ve süren tedbirler nedeniyle gözler Çarşamba günü yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısına çevrildi. Salgının seyrine bağlı olarak kademeli bir esneme planı olabileceği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çarşamba günü önce AKP Ankara İl Kongresi’ne bizzat katılması, ardından da kabineye başkanlık etmesi bekleniyor. Beştepe’de yapılacak toplantıda en önemli gündem koronavirüsle mücadele ve alınan tedbirler olacak. Bugün açılan köy okulları ve 1 Mart’ta ülke genelinde yüzyüze eğitime başlayacak okullar nedeniyle daha kontrollü adımlar atılacağı tahmin ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kabineye brifing vereceği, özellikle son koronavirüs tablosu, mutant virüsle ilgili yeni gelişmeler ve aşılama çalışmaları konusunda detaylı aktarım yapacağı ifade ediliyor.

ESNEME BÖLGESEL BAZLI OLACAK

Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, kısıtlamaların vaka sayısına bağlı olarak bölgesel olarak esnetilmesi öngörülüyor. Lokanta ve kafeler gibi işyerleriyle ilgili kararın da buna paralel olarak bölgesel olarak verilebileceği söyleniyor. Özellikle vaka sayısının düştüğü bölgelerde lokanta ve kafelerin mesafeli vekısıtlı kişi sayısıyla açılabileceği, girişlerde HES kodu zorunluluğu getirileceği belirtiliyor.

KISITLAMA SAATLERİ NE OLACAK?

Beklenen bir karar da hafta içi sokağa çıkma yasağı saatlerinin esnetilmesi. Mart ayında bu konuda kontrollü adımlar atılması ve kısmi esnemeye gidilmesi bekleniyor. Ancak özellikle büyükşehirlerde vaka sayısının düşmemesi durumunda esneme yapılmaması öngörülüyor.

REFOR PAKETİ GÜNDEMDE

Şubat ayı içinde açıklanacağı ifade edilen, ancak hâlâ ses seda çıkmayan ekonomi ve yargıda Reform Paketi de Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin gündemleri arasında. Reform Paketi yanında yeni Anayasa çalışmaları ile ilgili olarak bazı kritik bakanlıkların bilgilendirme yapacağı ifade ediliyor.