HDP İzmir il Başkanlığı'na yönelik silahlı saldırıyı değerlendiren Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, operasyonun bütün Türkiye'ye karşı yapıldığını vurgulayarak, "Suyun akış yönünü elbirliği ile değiştirmek vazifemizdir" dedi.

Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla HDP İzmir İl Başkanlığı'na yönelik silahlı saldırıyı değerlendirdi ve bunun "açık bir terör eylemi" olduğunu vurguladı. "Terör eylemlerinin oluşacak tepkiye odaklandığını" dile getiren Arıboğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yani hedef, eylemin kendisi değil, eylemin sonrasıdır. Amaca ulaşmak için tepkinin şekillendirilmesi gerekir. Terör saldırılarına yönelik farklı amaçlar güdülebilir. Bunlar arasında belirli bir grubu travmatize ederek infial yaratmak, iç karışıklık çıkartmak, kurbanın tarafından gelecek misilleme davranışını tetikleyerek karşı kampı konsolide etmek, reel gündemi örtmek vs. sayılabilir".

"OPERASYON HEPİMİZE KARŞI YAPILDI"

Terörizmle mücadelenin farklı aşamalarda yürütüldüğünü vurgulayan Prof. Dr. Arıboğan, bu mücadelenin eylemin öncesi ve sonrası ile orta ve uzun vadeli hedeflerini önlemeyi amaçladığını dile getirdi. "Eylem sonrası önlemler, öncesi kadar önemlidir. Terörizm, özünde psikopolitik bir silahtır ve toplumları psikolojilerinden yaralar." diyen Prof. Dr. Arıboğan, şu değerlendirmeyi yaptı: "İzmir’de gerçekleşen terör eyleminin fiili kurbanı gencecik bir HDPli bir kadın olsa da eylemin hedef kitlesi, yani tepkisi şekillendirilmek istenen izleyici kitlesi bütün Türkiye’dir. Operasyon hepimize karşı yapılmıştır. Suyun akış yönünü elbirliği ile değiştirmek vazifemizdir."