İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Dilmener, koronavirüs nedeniyle dün hayatını kaybetti. Dilmener'in meslektaşları yıllarca görev yaptığı İstanbul Tıp Fakültesi önünde tören düzenledi.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek twitter hesabından Prof. Dr. Murat Dilmener'in 78 yaşında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Tükek paylaşımında, "Bir değerli hocamızı daha koronavirüs infeksiyonu nedeni ile kaybettik. Prof. Dr. Murat Dilmener hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza baş sağlığı diliyorum.” dedi.

"DİLMENER'İ UNUTMAYACAĞIZ"

"Prof. Dr. Murat Dilmener'i unutmayacağız" pankartı açılan törende konuşan İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, “Hocamız hem hastaları hem de öğrencileri için her zaman örnek bir hekim olarak anılmıştır. Kendisini hürmetle ve saygıyla yıllar boyu anacağız. Ne yazık ki Kovid-19 enfeksiyonu nedeniyle kendisini kaybettik” diyerek, törene katılanları, bu dönemde hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanları için saygı duruşunda bulunmaya davet etti.

"BIRAKTIĞI MİRASI SAHİPLENECEĞİZ"

Saygı duruşunun ardından İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek de duygu ve düşüncelerini ifade etti. Tükek, şunları söyledi: “Bu 2 aylık süre içerisinde maalesef bu dördüncü büyük kaybımız. Murat Dilmener hocayı kelimelerle anlatmak mümkün değil. İnsani değerlere verdiği önem, bizler için önemli bir örnek teşkil etmiştir. Kendisini hiçbir zaman unutmayacağız. Onun bize bıraktığı mirası sahipleneceğimize söz veriyoruz.” Tören, konuşmaların ardından alkışlar eşliğinde son buldu.