İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, açıköğretim konusu dahil olmak üzere psikoloji eğitimi hakkında rapor hazırlanması için Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’na talimat verdiğini açıkladı.

İstanbul Üniversitesi bünyesinde açıköğretim psikoloji programının açılmasına yönelik tepkiler her gün Türkiye gündeminde yerini alırken İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, açıköğretim konusu dahil olmak üzere psikoloji eğitimi hakkında rapor hazırlanması için Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’na talimat verdiğini açıkladı. Altun, Twitter hesabından yaptığı duyuruda, "Sayın Cumhurbaşkanımız dün çeşitli uzmanları arayarak Psikoloji eğitiminin sorunları hakkında bilgi aldı ve açıköğretim konusu dahil olmak üzere Psikoloji eğitimi hakkında ivedi bir rapor hazırlamaları için Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’na talimat verdi" ifadelerini kullandı. https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1289862787582144512?s=20

NE OLMUŞTU?

İstanbul Üniversitesi bünyesinde açıköğretim psikoloji programının açılmasına yönelik tepkiler deva ediyor. Başta psikologlar olmak üzere pek çok kişinin tepkisini çeken açıköğretim psikoloji bölümü girişimi gündemden düşmezken Türk Psikologlar Derneği’de sosyal medya eylemleri ile tepkisini dile getiriyor. TPD'nin sosyal medya eylemleri her gün Twitter'ın Türkiye gündemine giriyor.

"PSİKOLOJİ YÜZ YÜZE ÖĞRENİLİR"

TPD son olarak “#PsikolojiYüzyüzeÖğrenilir ” diyerek sosyal medya eylemi düzenledi. #PsikolojiYüzyüzeÖğrenilir etiketine sosyal medyadan büyük destek geldi. Etiket kısa sürede Türkiye Twitter gündemine girdi.