Rabia Naz ve şüpheli çocuk ölümleri için kurulan araştırma komisyonu toplantısında, divanının sadece AKP’li vekillerden oluşmasına MHP de dahil bütün partiler tepki gösterdi.

Rabia Naz Vatan Başta Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması ve Bu Konuda Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, kasımda Rabia Naz'ın yaşamını yitirdiği Giresun'un Eynesil ilçesine ziyaret gerçekleştirecek. Komisyonda konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu komisyonun divanının oluşumunda sadece AKP'li milletvekillerinin bulunmasının doğru olmadığını belirterek, divanda muhalefet partilerinden üyelerin de bulunması gerektiğini kaydetti. HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, komisyonun, Rabia Naz'ın vefatının üzerinden uzun süre geçtikten sonra oluşturulmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Komisyonun, erk sahiplerinin güçlerini kullanarak delilleri karartmaya yönelik çalışmalarının önüne geçmeyi hedeflemesi gerektiğini söyleyen Kerestecioğlu, divanın AKP'li milletvekillerinden oluşması nedeniyle komisyonun çalışmalarına güven açısından yenik başladığını söyledi. AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ise komisyon divanının iyi niyetle ve demokratik şekilde kurulduğunu öne sürerek “Hepimiz anne babayız, iyi niyetlerle bir araya geldik" dedi. Yılmaz, komisyonun yerinde tespit yapması gerektiğini söyledi.

MHP'li vekil: "Doğru değil"

  MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da komisyon divanının AKP'li milletvekillerinden oluşmasını eleştirdi. Cemal Enginyurt, komisyonun, gücüne, makamına ve sıfatına bakmadan herkesi dinlemesi gerektiğine de işaret etti. CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de komisyon divanının oluşumunda yanlış hareket edildiğini dile getirdi. TİP İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Rabia Naz'ın ölümünde iktidar partisinden bir milletvekilinin adının geçtiğini, komisyon divanının sadece iktidar partisi milletvekillerinden oluşmasının bu nedenle doğru olmadığını belirterek AKP'li milletvekillerine yönelik olarak “Kusura bakmayın ama ayıp etmişsiniz” dedi. Komisyon Başkanı Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, divanın oluşumuna yönelik eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını, demokratik bir seçimle divanın oluşturulduğunu iddia etti. Komisyon Başkanvekili ve AKP Bursa Milletvekili Osman Mesten de divan listesini kendisinin hazırladığını anımsatarak, divanın hazırlanış, sunuş şekli ve seçimine yönelik eleştirilerin doğru olmadığını savundu.