Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan ayında da koronavirüs salgınına yönelik tedbirlerin devam edeceğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ‘Ramazan'da camiler açık olacak mı?’ sorusuna ‘Cemaatle namaza ara verdik. Bu salgın sürdüğü sürece Ramazan'da da teravih namazları kılınmayacak’ diye yanıt verdi.

KİŞİSEL OLARAK ZİYARET EDİLEBİLİR SADECE

Haber Türk'ün haberine göre Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, merak edilen "Ramazan'da camiler açık olacak mı?" sorusuna cevap verdi. Erbaş, Ramazan için de şuanki durumun geçerli olacağını söyledi. "Şimdi burada önemli olan cemaatle namazın kılınmamasıdır. Biz 15 gün önce camilerimi cemaatle namaza kapattı. Ferdi olarak gündüz camiler ziyaret edilebilir. Ancak cemaatle namaz söz konusu değil. Koronavirüs salgını sürdüğü sürece Ramazan'da da teravih namazları kılınmayacak. Teravih namazı evde kılınacak"

"EVLER MESCİT HALİNE GETİRİLMELİ

Evlerin mescit haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Erbaş, "Çocuğumuzla teravih namazı kılabiliriz. Namazlarımızı kılabiliriz. Fertlerde karantina yoksa 2-3 kişi cemaatte yapabiliriz" dedi.

"RAMAZAN'DA ÇOK DİKKATLİ VE DENGELİ BESLENMELİ"

Bilim kurulu üyesi Levent Yamanel, yaklaşan ramazan ayına da dikkat çekerek “Bağışıklık sistemimizin güçlü olması lazım biliyorsunuz bu virüsle savaşmak için. O yüzden de Ramazan ayı boyunca mutlaka dengeli ve yeterli beslenmeye dikkat etmek gerekiyor ve bol sıvı tüketmek de çok önemli biliyorsunuz. Yine uyku düzeninin de iyi olması gerekiyor, o yüzden 8 saatlik uykuya, bol sıvı tüketmeye ve yeterli ve dengeli beslenmeye Ramazan ayında da dikkat etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.