Rapçi Ezhel, bugün HDP’ye ve İsimsizler Hareketi'ne düzenlenen operasyonun ardından Instagram hesabından paylaştığı bir hikayede, AKP'yi ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politikalarını eleştiren kendi seslendirdiği bir şarkıyı paylaştı.

Rapçi Ezhel, bugün HDP’ye ve İsimsizler Hareketi'ne düzenlenen operasyonun ardından Instagram hesabından paylaştığı bir hikayede, AKP'yi ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politikalarını eleştiren kendi seslendirdiği bir şarkıyı paylaştı. Ezhel’in paylaşımı kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Ezhel paylaştığı hikayede kendi seslendirdiği protest bir şarkıya yer verdi. Şarkı kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Kendine ait Instagram hesabından bol tenkit ve küfrün olduğu bir paylaşım yaptı. Paylaşımın içinde geçen sözlerden dolayı, bahsi geçen küfürleri AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olduğu iddia edildi. Ezhel daha önce de, 6 Eylül Cuma gecesi saatler 00.00’ı gösterdiğinde ‘Olay’ adlı şarkısının klibini yayımlamıştı. Kısa sürede çok sayıda dinleyiciye ulaşan şarkı, 10 Ekim Ankara Katliamı, Gezi Direnişi ve 15 Temmuz gibi "olay"ları konu ediyor.

EZHEL SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Ezhel, sosyal medya hesabı Instagram'dan yaptığı bir paylaşımda "F.ck You Mr. Erdoğan" sözleriyle sosyal medyada gündem oldu. #ezhel etiketi Twitter'da 1 numaralı gündem oldu.

NE OLMUŞTU?

46 kişinin yaşamını yitirdiği ve 882 kişinin yaralandığı 6-7 Ekim 2014’te yaşanan Kobane olaylarının üzerinden 6 yıl geçti. 12 Ekim 2014’te gerçekleştirilen Kobanê’ye destek eylemlerine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü “Kobanê soruşturması” kapsamında 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı verdi.