İsmailağa Cemaati'ne bağlı İsmailağa Vakfı'nın kuruluş senedi Resmi Gazete'de yayınlandı. Vakfın amacı, "Vatanın bütünlüğünü korumak, maddi manevi her türlü kalkınmasına yardımcı olmak" olarak açıklandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaret ettiği İsmailağa Cemaati’ne bağlı İsmailağa Vakfı'nın kuruluş senedi Resmi Gazete’de yayınlandı. Toplam malvarlığı 60 bin TL olarak kaydedilen vakfın kurucuları arasında, cemaat lideri Ahmet Ustaosmanoğlu da yer aldı.

"VATANIN BÜTÜNLÜĞÜNÜN KORUNMASI"

BirGün aktardığı habere göre, vakfın kuruluş senedinde Celal Erzincanlıoğlu, Mahmut Seyfettin İnanç, Ahmet Ustaosmanoğlu ve Adnan Muhlis Koçak, kurucular arasında sıralandı. Vakfın amacı ise şöyle açıklandı: "Vatanın bütünlüğünün korunması ve maddi-manevi her türlü kalkınmasına yardımcı olmak, milletimizin birlik ve beraberliğini muhafazaya, dini, ahlaki, ilmi ve fikri seviyesini yükseltmeye, tarihi ve kültürel mirasını koruyup yaşatma ve geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmak ve senette belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmektir."