Ülke TV’ye, canlı yayında ölüm tehdidinde bulunan Sevda Noyan'ın sözleri nedeniyle 3 kez program durdurma cezası verildi. RTÜK, Kafa Radyo’da Nihat Sırdar’ın programına, “Evde patates yaptım bira yanında iyi gider” sözleri nedeniylede aynı cezayı vermişti.

Ülke TV’de Esra Elönü’nün programına katılan Sevda Noyan, 15 Temmuz’da kimseyi öldüremedikleri için heveslerinin kursağında kaldığını belirterek, “15 Temmuz kursağımızda kaldı, vallahi yapamadık istediklerimizi. Birazcık şeye denk geldik… Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür. Maddi ve manevi olarak çok donanımlıyız. Biz liderimizin yanındayız… Ve asla yedirmeyiz bu ülkede… Onun için ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede var hâlâ 3-5 (komşu), benim listem hazır” diyerek ölüm tehdidinde bulunmuştu. RTÜK bu sözler nedeniyle Ülke TV'ye sadece 3 program yayın durdurma cezası verdi.

TOPLUM KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK EDİLİYOR ANCAK SADECE PROGRAM DURDURMA CEZASI VERİLİYOR

RTÜK Üyesi ilhan Taşçı, kararı sosyal medya hesabı Twitter üzerinden, "RTÜK, “Listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür” diyen Sevda Noyan'ın sözleriyle yayında “toplumun kin ve düşmanlığa tahrik edildiği; toplumda nefret duyguları oluşturulduğu” gerekçesiyle Ülke TV’ye 3 kez program durdurma cezası verdi. Karar oybirliğiyle alındı" sözleriyle duyurdu.

RTÜK BAŞKANI SEVDA NOYAN’A SAHİP ÇIKMIŞTI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, katıldığı bir canlı yayın programında Sevda Noyan’ın “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür” tehditleri hakkında katıldığı konuşmuş ve “Ancak verilecek bir müeyyide varsa, bu müeyyidenin bir darbe sevicilerini, darbeyi övenleri sevindiren ve onları gülümseten bir ceza olmaması gerektiğini düşünüyorum. Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri, biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil” ifadelerini kullanmıştı.

BİRA KELİMESİNE DE 3 PROGRAM CEZA

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Kafa Radyo’da Nihat Sırdar’ın programına, “Evde patates yaptım bira yanında iyi gider” sözleri nedeniyle de aynı cezayı vermişti.  RTÜK, Kafa Radyo‘da Nihat Sırdar tarafından yapılan Sivrisinek programında, Sırdar’ın bir dinleyiciden gelen mesajı okurken kullandığı, “Evde kendi patates cipsimi yaptım. Yanında bira iyi gider” sözleri nedeniyle 3 gün yayın durdurma cezası vermişti.