İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı pistten çıktı. Yola savrulup üç parçaya bölünen uçak alev alırken Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, kazada can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Pegasus şirketine ait uçak iniş sonrasında pistten çıktı. Kaza sonrasında Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlara kapatıldı. Olayla açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, "Sert iniş yapan uçak kırıma uğradı. 177 yolcu ve 8 mürettebatın olduğu uçakta can kaybı yok" ifadelerini kullandı.

UÇAKLAR İSTANBUL HAVALİMANI'NA YÖNLENDİRİLİYOR

Sabiha Gökçen'de yaşanan kazanın ardından, havalimanına inmesi planlanan uçaklar İstanbul Havalimanı'na yönlendiriliyor. Ulaştırma Bakanı Turhan, uçakla ilgili kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Turhan, "Yolcuların önemli bir kısmı kendi imkanlarıyla uçağı terk etti. Yolcuların tahliyesi sürüyor. Yaralılar var ve uçaktan çıkarılmaya çalışılıyor. Şu ana kadar ölüm haberi ulaşmadı" dedi. Sosyal medyada ise hafif yaralanan yolcuların otobüslerle olay yerinden taşınma anları paylaşıldı.

VALİLİK: 52 YARALI HASTANELERE KALDIRILDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kazanın ardından, "İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan kısa bir süre sonra pistten çıkmıştır. Yolcuların güvenli şekilde tahliye çalışmaları başlatılmıştır" açıklamasını yaptı. Valilikten yapılan açıklamada ise 52 yaralının hastanelere sevk edildiği bilgisi verildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, pistten çıkan uçakla ilgili soruşturma başlattı.