Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bursa şu an salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor. Eylül ayının ortalarına kıyasla günlük vaka sayısı yaklaşık 3 kat artmıştır" açıklamasında bulundu. Koca ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de görüşeceğini belirtti.

Bursa Valiliği'ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm Türkiye'de koronavirüs (Covid-19) salgınının yeniden tırmanışa geçtiğini açıkladı.

"GÜNLÜK VAKA SAYISI YAKLAŞIK 3 KAT ARTTI"

Bursa'nın 3 milyonu aşkın nüfusuyla salgına karşı verilen savaşın merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Koca, "Bursa şu an salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor. Eylül ayının ortalarına kıyasla günlük vaka sayısı yaklaşık 3 kat artmıştır" diye konuştu.

"İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞME YAPACAĞIM"

İstanbul'da salgının seyrine ilişkin düzenlenen ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrılmadığı toplantı nedeniyle eleştirilen Koca, İmamoğlu'nun da katılacağı yeni bir toplantı düzenleneceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Hafta sonundan başlayarak 5 gün İstanbul'da çalışma arkadaşlarımla olacağım. İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ile görüşmeler yapmayı planlıyorum. Bilim Kurulu toplantısını da İstanbul'da gerçekleştireceğiz."