Pfizer/BioBNTch aşısıyla ilgili doz aralığının 6-8 haftaya çıkarılacağını açıklamasının ardından, ikinci doz randevularını almış olanların randevularının korunacağı belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından, Pfizer/BioNTech aşısıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunarak, bu aşıda ikinci doz uygulamalarının 6-8 hafta aralığında olacağını belirtti. Haber Global'in haberine göre; konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı kaynaklarından yeni bir açıklama geldi. Buna göre, Pfizer/BioNTech aşısı için ikinci doz randevularını almış olanların randevuları korunacak. Yeni aşı olacaklara ikinci doz uygulamaları 6-8 hafta aralık olacak şekilde randevu verilecek.

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘tam kapanma’ kararı sonrası toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlığında video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen toplantıda, aşılama süreci konuşuldu. Toplantının ardından açıklama yapan Koca, “Sputnik V aşısından 6 ay içerisinde 50 milyon doz almak üzere anlaştık” bilgisini paylaştı. Öte yandan Koca İstanbul’da 5 kişide Hindistan varyantının gözlendiğini duyurdu ve “Bu varyant ilk kez görüldü ve vakalar izolasyon altında takip ediliyor” dedi.

BİONTECH AŞISININ İKİ DOZ ARASINDA UYGULANMA SÜRESİ 6-8 HAFTA OLARAK KARAR VERİLDİ

Koca, “Haziran ayıyla birlikte Biontech aşısının teslim alınan miktarı 30 milyon dozu geçmiş olacak. Bugünkü toplantıda Uğur Şahin hocamızın da görüşünü alarak Biontech aşısının iki doz arasında uygulanma süresinin 6-8 hafta olarak karar verilmiştir. Sinovac için ise zaman zaman sevkiyatta yavaşlamalar yaşansa da artan kapasite ile birlikte elimize ulaşan doz miktarı da artacak. Ayrıca diğer aşı üreticileri ile de anlaşma zemini ve erken teslimat konularında görüşmeler devam etmektedir.” bilgisini paylaşmıştı.