Ankara’da sağlık çalışanları dün hasta yakınları tarafından saldırıya uğradı. Sağlık çalışanları kendilerini korumak için sağlık malzemeleri ile barikat kurdu. Yaşanan sağlıkta şiddet olayına tepki gösteren sağlık çalışanları, İstanbul'da alkışlı yürüyüş eylemi düzenledi.

Ankara’daki Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta yakınları sağlıkçılara saldırdı. Sağlık çalışanları kendini hastanenin bir bölümüne kapatmak zorunda kaldı. Sağlıkçılar kapıyı güçlükle tutarken çığlık sesleri duyulmaya başladı. Yaşanan sağlıkta şiddet olayına tepki gösteren sağlık çalışanları, İstanbul'da alkışlı yürüyüş eylemi düzenledi. Anka'da yer alan habere göre, İstanbul'da Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan sağlık emekçileri, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hasta yakınları tarafından saldırıya maruz kalan meslektaşları için yürüyüş yaptılar. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1308133903325179904?s=20

NE OLMUŞTU?

Edinilen bilgiye göre yaşanan silahlı çatışmanın ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen yaralılardan biri hayatını kaybetti. Bunun üzerine hasta yakınları hastane acilindeki sağlık personeline saldırdı. Kendilerini güçlükle hastanedeki bir bölüme kapatan sağlıkçılar canlarını zor kurtardı. Sağlık personelinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin olay hakkında bilgi aldığı ve sağlık emekçilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağı öğrenildi.