Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak, Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevine devam ediyor. Albayrak'ın Varlık Fonu’nun sitesindeki özgeçmişi ise istifanın ardından değiştirildi.

"Yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım" diyerek Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak, Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevine ise hala devam ediyor. Albayrak'ın Varlık Fonu’nun sitesindeki özgeçmişi ise istifanın ardından değiştirildi. Varlık Fonu’nun yönetim kurulu üyelerini tanıttığı sayfasına Albayrak’ın özgeçmişi istifa sonrasında yeniden düzenlendi. İstifadan önce Albayrak’ın özgeçmişi şöyleydi: “Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı olan Sayın Dr. Berat Albayrak, 25-26 ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e girmiş, 64-65 ve 66. Dönem Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapmıştır.”

CHP SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK: BU NASIL BİR DEVLET YÖNETİMİDİR?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Albayrak'ın Türkiye Varlık Fonu'ndaki görevinin sürmesine, “Sağlık sorunları nedeniyle, damadın istifasını instalamasının üzerinden iki hafta geçti. Ama Türkiye Varlık Fonunda hala kayınpederin vekili olarak görevine devam ediyor. Bu nasıl bir devlet yönetimidir? Bu kadar gayrı ciddilik kabile devletinde bile olmaz" sözleriyle tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllar zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım” sözleriyle istifa ettiğini duyurmuştu. Öte yandan Instagram hesabından istifa açıklaması paylaşılan Berat Albayrak’ın Twitter hesabına ulaşılamadığı görüldü.