Sakarya'nın Taşkısığı bölgesinde bir patlama meydana geldi. Patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

Adapazarı'nda Taşkısığı bölgesinde bir patlama meydana geldi. olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

"HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDAKİ PATLAMAYAN MALZEMELER PATLADI"

Olay yerinden medyaya açıklama yapan Taşkısığı Mahallesi Muhtarı Muharrem Bektaş, olay öncesinde jandarmanın kontrollü patlama yapılacağını duyurduğunu ve halkı uyardıklarını söyledi. Orman içinde daha önce taş ocağı açılan ancak artık kullanılmayan bölgede kontrollü patlama yapılmak istendiğini ancak olay yerine gittiklerinde malzemeyi taşıyan aracın parçalandığını ve yaralı asker ve siviller gördüklerini belirten Bektaş, çok sayıda ambulansın olay yerine geldiğini anlattı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de tam taşınma anında aracın durduğu ve askerin kontrol yaptığı yerde patlama olduğunu söyledi. Yüce 2 askerin öldüğünü ve yaralılar olduğunu söyledi.

İMHA EDİLMESİ İÇİN TAŞKISIĞINA GÖTÜRÜLÜRKEN PATLAMA MEYDANA GELDİ

DHA'nı aktardığına göre de, Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında patlamayan havai fişek ve diğer patlayıcılar, imha edilmesi amacıyla Adapazarı Taşkısığı mevkiinde bulunan taşocağına getirildi. Kamyonla taş ocağındaki alana getirilen patlayıcıların boşaltılmak istendiği sırada patlama meydana geldi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı, patlamaya ilişkin yaptğı açıklamada, "Sakarya'daki patlamada ikisi patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelimiz şehit olmuş, 6 personelimiz yaralanmıştır" ifadelerine yer verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Sakarya-Hendek ilçesi Taşkısığı Mahallesinde faaliyet gösteren taş ocağında Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereği Havai Fişek Fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü şekilde patlatılması maksadıyla taşıyan kamyondan indirildiği esnada patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlamada 2'si patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelimiz şehit olmuş, 6 personelimiz yaralanmıştır." Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, patlamayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Sakarya'nın Hendek ilçesine gittiği belirtildi.

ARAŞTIRMA ÖNERGESİ DAHA DÜN REDDEDİLMİŞTİ

CHP’nin Sakarya’daki Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda meydana gelen patlamaya ilişkin Meclis’e sunduğu araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti.