Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından bölgedeki patlayıcı maddelerin tahliyesi için bomba imha uzmanları çalışmalarını sürdürüyor.

Yukarıçalıca mevkisindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen, yaklaşık 50 kilometre mesafeden duyulan patlama sonrası bölgede UMKE, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri çalışmalarını dokuzuncu gününde sürdürüyor. UMKE, jandarma ve itfaiye ekipleri, fabrika alanında inceleme gerçekleştiriyor.

CAMİ HOPARLÖRÜNDEN DUYURULAR YAPILIYOR

Jandarma Genel Komutanlığı Patlayıcı Madde İmha Timi (PAMİT) personelince bölgedeki patlayıcı maddeleri tahliye ve imha işleminde sona gelindiği, zaman zaman kontrollü patlatmaların gerçekleştirildiği ve fabrika çevresindeki köylerde cami hoparlörlerinden duyurular yapılarak vatandaşların bilgilendirildiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Sakarya’nın Taşkısığı bölgesinde bir patlama meydana geldi. Patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. CHP’nin Sakarya’daki Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda meydana gelen patlamaya ilişkin Meclis’e sunduğu araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti.