Sakarya’da dün patlamanın meydana geldiği alanda kayıp olan 3 yurttaşı arama ve enkaz çalışmalarına sabah saatlerinde başlandı.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın 2’nci gününde sabahın ilk ışıkları ile birlikte enkaz alanları gün yüzüne çıkarken, arama ekiplerinin enkaz alanında kayıp yurttaşları bulma çalışmaları havadan görüntülendi.

GAZ ÖLÇÜMÜ YAPILDI

4 kişinin yaşamını yitirdiği, 1'i ağır 114 kişinin yaralandığı patlamanın ikinci gününde ekipler sabahın ilk ışıkları ile birlikte çalışmalarına hız verdi. Patlamanın ikinci gününde bölgeye gelen ekiplerin yanı sıra kayıp olan yurttaşlar için Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı arama kurtarma köpekleri de alana getirilerek, kayıp 3 kişiyi arama çalışmalarına başlandı. İş makinalarının çalışacağı bölgede daha öncesinde Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) çalışmaları yapılarak, gaz ölçümleri AFAD ekipleri tarafından yapıldı. Ekiplerin KBRN çalışmaları sonrasında iş makinaları ile enkaz altında çalışma başlatıldı. Patlama anından itibaren kayıp olan yurttaşları bulmak için ekiplerin arama çalışmaları ve iş makinalarının enkaz kaldırma işlemleri devam ederken, bölge havadan görüntülendi.

PATLAMAYI 10 SAVCI ARAŞTIRACAK

Öte yandan, Afet Kriminal İnceleme (AKİ) ekipleri bölgede kimliklendirme çalışması sürdürürken, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın patlamanın araştırılması için 10 savcıyı görevlendirdiği öğrenildi.