Şakran Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan Şehriban Çoban, cezaevinde 2 doktor, 2 tutuklu ve 12 gardiyanın koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi.

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde yaklaşık 2,5 yıldır tutuklu bulunan Şehriban Çoban, 10 Nisan günü haftalık telefon görüşmesinde cezaevinde yaşanan hak ihlallerini annesi Nafiye Çoban’a aktardı. Tutuklu Çoban, 15 kişilik koğuşta 20 kişi kaldıklarını ve yeterli temizlik malzemesi verilmediğini söyledi. Koğuşlarında 70 yaş üzeri bir arkadaşlarının, bir bebeğin ve kanser hastası olan bir tutuklunun olduğunu belirten Çoban, hasta tutukluların hiçbir şekilde hastaneye götürülmediğini ve dezenfektan için cezaevi yönetimiyle birçok kez görüşme yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

"ÖNLEM ALINMALI"

Gardiyanların her 15 günde bir "arama" adı altında koğuşlara baskın düzenlediğini ve hakaretlere maruz kaldıklarını dile getiren Çoban, yan koğuşlarının karantina koğuşu yapıldığını, bu koğuşta 1’i FETÖ’den 2 tutuklunun kaldığını belirtti. İki cezaevi doktorunun, 2 tutuklunun ve 12 gardiyanın virüs testinin pozitif çıktığını aktaran Çoban, hem doktorların hem de gardiyanların tutuklulara temas ettiğini vurguladı. Anne Nafiye Çoban ise, binlerce insanın ölümüne neden olan salgından sonra cezaevlerinde hiçbir şekilde önlem alınmamasına tepki göstererek, hiçbir tutuklu ayırımı yapılmadan cezaevlerinin boşaltılmasını istedi.