Kayseri'de bir köyde yapılan nişan sonrası çok sayıda kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle, 300 ev karantina altına alındı.

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bulunan kırsal Yukarı Borandere Mahallesi'nde nişan yapıldı. Hacı Göl isimli bir köy sakini yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Kayseri Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Göl'ün hastanede yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Tedavi altına alınan verdiği bilgiler üzerine Yukarı Borandere'de nişan yapıldığının öğrenilmesi üzerine bütün köye test yapıldı. Çok sayıda kişinin test sonucunun pozitif çıkması üzerine 300 hane karantina altına alındı.

"KÖYDE BİR NİŞAN YAPTILAR, MİLLETİN GELECEĞİNİ YIKTILAR"

Hastanede tedavi altında olan Göl, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Lütfen bu hastalığı dikkate alalım. Maske, mesafe ve hijyen konusunu unutmayalım. Birilerinin mutluluğunu paylaşmak için kendi hayatınızı karartmayın. Ben çocuklarımın yüzüne bakamadım, sarılamadım. Çıkıp çıkmayacağım belli değil. Düğün, nişan böyle şeylere arkadaşlarınızı çağırıp kimsenin hayatını, yuvasını yıkmayın. Bizim köyde 'bir nişan yapalım' dediler. 300 hane köy karantina altında. Perişan bir durumdalar. Köyde bir nişan yaptılar milletin geleceğini yıktılar" dedi.