Covid-19 vakalarının artmasıyla beraber yeni kısıtlamalar getirilen restoran, kafe, bar gibi eğlence mekanlarına saat 22.00 kısıtlamasına çalışanlar tepkili.

CovId-19 vakalarının artmasıyla beraber yeni kısıtlamalar getirilen restoran, kafe, bar gibi eğlence mekanlarına saat 22.00 kısıtlamasına çalışanlar tepkili. Sanatçılar ve eğlence sektörü emekçileri İzmir Alsancak'ta 4 Kasım’dan beri eylem yaparak bu kısıtlamaları protesto ediyor. Pandemi döneminin en başından beri getirilen kısıtlamalarla işsiz kalan emekçiler, hayatlarını idame ettirmekte zorlandıklarını söylüyor. Alınan kısıtlama kararlarının ilk olarak eğlence sektörüne saat kısıtlaması olarak yansıtılmasının yaşamsal bir tercih olduğunu ifade eden sanatçılar, "Saat 21.00'de bulaşan virüs saat 22.00'den sonra bulaşmıyor mu?" diye soruyor.

EYLEM İSTANBUL'DA DEVAM EDİYOR

İzmir'in ardından İstanbul'da da müzisyenler, koronavirüs nedeniyle başlatılan saat 22.00'den sonra getirilen yasaklara karşı başlatılan "sessiz eyleme" bugün İstiklal Caddesi Mis Sokak'ta devam ediyor. HDP Milletvekili Musa Piroğlu da bugün ki sessiz eyleme destek verdi.

"MÜZİK EMEKÇİLERİNİN İŞ YAPMA KOŞULLARI YOK EDİLDİ"

İstanbul'daki eyleme katılan sanatçı Serhad Raşa, "Covid ile beraber alınan önlemler çerçevesinde müzik saatleri önce 21.00 ile 00.00 arasına çekildi. Daha sonra 19.00 ile 22.00 arasına çekildi. Tabi bu şartlarda müzik emekçilerinin bu saatler içerinde iş yapma koşulları maalesef yok edildi. Ardından Türkiye'deki müzik emekçileri İzmir, Antakya, İstanbul, Ankara da eylem yaptılar." https://twitter.com/dokuz8haber/status/1327982185639534592

"MÜZİSYENLERİN TALEBİ GÖZARDI EDİLMESİN"

"Bugün de Taksim Mis Sokak'ta 16.00 ile 16.30 arası bununla ilgili prostesto yaparak koşullarının düzeltilmesi için bir araya geldik. Bugün burada 150'ye yakın müzisyen var. Bizim bu şartlarda örgütlenmemiz çok zor. Çünkü müzisyenler destek olabilecek noktada değiller; çünkü Mart ayından bu yana çalışamıyorlardı. Son dönem Temmuz- Ağustos'tan sonra bir gevşeme olmuştu, onu da bu saatleri erkene alarak çalışma koşullarını maalesef ortadan kalktı. Müzisyenlerin birbirine destek olacak hali yok. Buradan bu ülkeyi yöneten arkadaşlara, devlet görevlilerine çağrımız olsun: Müzisyenlerin bu taleplerini göz ardı etmesinler."