Saray'dan Berat Albayrak'ın istifası hakkında 27 saat sonra gelen açıklama, "Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir" şeklinde oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebine ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yazılı açıklama yapıldı. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir" denildi. https://twitter.com/iletisim/status/1325874325182951430?s=20

YANDAŞ BASIN 27 SAAT SONRA İSTİFAYI HABERLEŞTİRDİ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’e istifanın sorulmasının ardından yandaş basın istifa haberini aynı başlık ile ancak verebildi. (Görüntüler: Gerçek Gündem) https://twitter.com/dokuz8haber/status/1325889958389936133

BERAT ALBAYRAK INSTAGRAM HESABINI DA KAPATTI

Berat Albayrak, Twitter hesabının ardından bugün de istifa haberini duyurduğu Instagram hesabını kapattı. Kullanıcılar "Berat Albayrak" hesabını arattığında, "bu sayfaya ulaşılamıyor" yazısı ile karşılaşıyor.

NE OLMUŞTU?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllar zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım” sözleriyle istifa ettiğini duyurmuştu. Öte yandan Instagram hesabından istifa açıklaması paylaşılan Berat Albayrak’ın Twitter hesabına ulaşılamadığı görüldü.