https://twitter.com/dokuz8haber/status/1396828333329981440?s=20

Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Soylu ve adı Susurluk’ta da geçen pek çok isim hakkındaki iddiaları gündemdeki ağırlığını koruyor. Muhalefet sözcüleri savcıları göreve çağırırken, farklı illerde Barolar suç duyurusunda bulundu. Kulislerde AKP-MHP iktidarının ciddi bir kriz yaşadığı konuşuluyor.

GÜNDEMİN 1 NUMARASI SEDAT PEKER’İN İDDİALARI

BBC Türkçe’ye konuşan ‘AKP’li bir hükümet yetkilisi’ İçişleri Bakanı Soylu ile ilgili açıklamalarda bulundu, Sedat Peker ile açığa çıkan krizin çok ciddi olduğunu söyledi. Öte yandan gözler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu akşam katılacağı televizyon programında. İsmail Saymaz, Merdan Yanardağ gibi muhalif gazetecilerin de katılacağı program saat 21.00’de başlıyor. İzmir ve Diyarbakır baroları, Sedat Peker, Süleyman Soylu, Mehmet Ağar ve son günlerde adı önemli iddialarla anılan pek çok isim hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in 28 yıl önce öldürülen Uğur Mumcu’yla ilgili iddialarına ilişkin, “Yenilir, yutulur cinsten değil. Bu çürük duvardan çekilmesi gereken hangi tuğla varsa, artık o tuğla çekilmelidir” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Lağım patladı, ortalık kokuyor” diyerek, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım hakkındaki iddiaları sordu.

Cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş 2 ay önce yazdığı yazıyı hatırlattı ve "Kim bu devlet içindeki çeteler?" diye sordu. Selahattin Demirtaş ile ilgili bir başka haber ise “gülümsüyor” diye kimlik verilmemesi oldu. Başak Demirtaş, “Selahattin gülümsüyor diye nüfus müdürlüğü kimlik kartı vermeyi reddetmiş" açıklaması yaptı.

PANDEMİDE AĞIR BİLANÇO: 115 BİN SAĞLIKÇI YAŞAMINI YİTİRDİ

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs ile mücadelede en az 115 bin sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Uluslararası Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Hasanoğlu ise, mümkün olan tüm tedbirler alınarak en kısa zamanda yüz yüze eğitime geçilmesi çağrısında bulundu.

Esnaf, sanatkarlara yönelik hibe desteği başvuruları yarın başlıyor. Esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere yönelik hibe desteğini alabilmek için yarından itibaren 30 gün içinde başvuru yapmak gerekiyor.

GÜNÜN DİĞER ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan Soma Katliamı Davası’nda bugün ikinci duruşma yapıldı. Duruşmada yeni bilirkişi raporu istendi, reddi hakim talebinde bulunuldu.

Kanal İstanbul'un kamuoyuna açıklanmayan fizibilite raporunda, yatırım tutarı 2 milyar 855 milyon dolar olan yedi köprü öngörülüyor.

TTB ve KESK üyelerinin olduğu heyet, taş ocağına karşı direnen İkizdere köylülerini ziyaret etti. Heyetin çalışma sahasına girmesi ise güvenlik görevlileri tarafından engellendi.

CHP Edirne İl Başkanlığı’nın “128 milyar dolar nerede?” afişinin savcılık kararıyla kaldırılmasına yaptığı itiraz kabul edildi. Afiş tekrar asılacak.

Adana ve Diyarbakır merkezli düzenlenen ev baskınları ile aralarında HDP ve DBP’li yöneticilerin de bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı.

Adana’da iki kadın öldürülmüş olarak bulundu, Antalya’da denizde bir kadının cansız bedenine ulaşıldı.

FARKLI ÜLKELERDEN DÜNYA GÜNDEMİ

Rusya, Türkiye’nin Ukrayna’yı askeri adımlar atma konusunda cesaretlendirdiğini düşünüyor ve bunu Rusya’nın toprak bütünlüğüne dönük bir tehdit olarak algılıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kırım konusunda Türkiye’yi son derece açık bir biçimde uyardıklarını söyledi.

Avrupa Birliği uçuş yapan uçağı jetlerle sıkıştırarak indiren Belarus, uçaktaki muhalif bir gazeteciyi gözaltına alındı.

Filistin Kurtuluş Örgütü yöneticisi Ebu Huli, Birleşmiş Milletler’den Gazze Şeridi’nin acil yardım talebinde bulundu. İşgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te ise 41 Filistinli İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.

Kolombiya’da hükümeti protesto eylemleri bir aya yakın zamandır devam ediyor. başta başkent Bogota olmak üzere Medellin, Cali, Bucaramanga ve Valle del Cauca'da oldukça kitlesel gösteriler düzenlendi.

GÜNÜN YAZISI / FENERBAHÇE

Bekir Güneş, futbol kulüplerinin bu yılki performansını ve yeni sezona dair planları değerlendirdiği yazı serisine Fenerbahçe ile başladı.