Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, FETÖ’cülerin hazırladığı iddianamelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan için, “Örgüt lideri Recep Tayyip Erdoğan” tanımının yapıldığını yazdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında FETÖ’cülerin hazırladığı iddianamelerde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin yer aldığını aktardı.

"FETÖ'NÜN DARBE ZİNCİRİNİN BİRER HALKALARI"

Selvi yazısında, "Yargı üzerinden yaptıkları darbe girişimi başarılı olamayınca son olarak altın vuruş yapıp, TSK’daki güçlerini harekete geçirdiler. Biz ona 15 Temmuz darbe girişimi diyoruz. 17-25 Aralık’ın gerçek yüzünün yazılamadığını düşünüyorum. Ancak 15 Temmuz’u anlamak için 17-25 Aralık’a bakmak gerekiyor. Şimdi madde madde paylaşacağım öncesi ve sonrasıyla bu müdahaleler, FETÖ’nün darbe zincirinin birer halkaları" ifadelerini kullandı.

"17-25 ARALIK İDDİANAMELERİNDE..."

Abdulkadir Selvi, şöyle devam etti: "FETÖ, 15 Temmuz darbe girişiminden önceki en önemli hamlesini 17-25 Aralık’ta yaptı. FETÖ’nün yerel seçimlerden önce mart ayı içinde yapmayı planladığı operasyonu, dershaneler tartışmasının öne çektiği anlaşıldı. FETÖ, 17 Aralık’ta sabaha karşı düğmeye bastı. Uzun uzun anlatacak değilim. Ama 17-25 Aralık’ın hedefi neydi? 17-25 Aralık operasyonu için hazırlanan iddianamelerde Başbakan Erdoğan için 'Dönemin başbakanı R. Tayyip Erdoğan' yazıyordu. FETÖ’cülerin hazırladığı iddianamelerde Erdoğan için, 'Örgüt lideri Recep Tayyip Erdoğan' tanımı yapılıyordu."