Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüşmesini köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Namaz sırasında fresklerin üzeri ışıkla kapatılıp, üzerine yine ışık sistemiyle ayet gelecek" bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, koronavirüs salgınının gölgesinde yaşanacak Kurban Bayramı'yla ilgili Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye açıklamalarda bulundu. Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ya da şehirlerarası seyahatlerin kısıtlanmasının kesinlikle düşünülmediğini ifade eden Oktay, kurban kesimiyle ilgili birtakım düzenlemelerin yapılacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün İstanbul'da Cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulunmuş; bayramda herhangi bir kısıtlama getirmeyi düşünmediklerini ifade etmişti.

"FRESKLER İÇİN ÇOK FARKLI BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ"

Ayasofya'nın 86 yıl sonra ibadete açılmasına ilişkin olarak da konuşan Oktay, namaz esnasında kapatılacak freskler için çok farklı bir çalışma yürüttüklerini kaydetti. "Çok güzel bir çalışma var" diyen Oktay, "Bunu eleştirenlerin bu kadar hassas, bu kadar orijinal çözümler üretebilecek kadar düşünebileceklerini zannetmiyorum. Biz bu kadar hassas yaklaşıyoruz. Orijinal. Çok orijinal bir sistem. Oradaki yapıya, kullanılan boyalara zarar vermeyecek bir sistem olacak. Sistem de bizden çıkma, sistemi de biz yapacağız" ifadelerini kullandı.

"IŞIK SİSTEMİYLE AYET GELECEK"

Selvi ise köşesinde konuya ilişkin, "Namaz sırasında fresklerin üzeri ışıkla kapatılıp, üzerine yine ışık sistemiyle ayet gelecek. Kur’an-ı Kerim’den bir ayet namaz sırasında ışıkla fresklerin üzerine yansıtılacak" bilgisini paylaştı.