Ankara'nın Çankaya ilçesinde üç aylık köpeğe tecavüz eden ve öldüren Volkan Uzun adlı erkek adli kontrol şartı ile serbest bırakıldıktan sonra, farklı suçlardan tutuklandı.

Volkan Uzun'un dün gözaltına alınmasından kısa bir süre sonra savcılığa ifade vermeden saat 15.00 sularında serbest bırakılmıştı, oysa polis Uzun'un başka bir karakolda gözaltında olduğu bilgisini vermişti. Uzun'un bugün sabah saatlerinde savcılığa ifade vermek üzere tekrar gözaltına alınmıştı. Volkan Uzun’un sosyal medya hesaplarında Türkiye Gençlik ve Spor Teşkilatı ve Kızılelma Ocakları teşkilat başkanı olduğu yazıyor.

9 AYRI SUÇTAN KAYDI VE ARANMASI VARMIŞ

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, olay ile ilgili açıklama yayımlayan Ankara Emniyet Müdürlüğü (EGM) V.U’nun başka suçlardan kaynaklı tutuklanıp cezaevine teslim edildiğini belirtti. EGM tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında bir köpeğe eziyet edilerek öldürdüğü yönünde yapılan paylaşımlarla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur: 22.07.2020. günü ilimiz Çankaya ilçesinde meydana gelen olayla ilgili 9 ayrı suç kaydı ve aranması olan şüpheli V.U. yakalanarak gözaltına alınmış, 23.07.2020 günü cezaevine teslim edilmiştir.” NE OLMUŞTU?
Ankara’da sahibinin cenaze nedeniyle emanet ettiği köpeğe cinsel istismardan bulunarak ölmesine neden olan Volkan Uzun gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı. Uzun’un serbest bırakılması sosyal medyada yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Twitter’da başlatılan #VolkanUzunTutuklansın etiketi Türkiye gündeminde ilk sırada yer aldı.