Sevda Noyan hakkında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Noyan hakkında "15 Temmuz kursağımızda kaldı" tehdidi nedeniyle de bir dava açılmıştı.

Sevda Noyan hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı nedeniyle “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçundan başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

"SUÇA İLİŞKİN YASAL UNSURLARIN OLUŞMADIĞI..."

AA'nın aktardığı habere göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen takipsizlik kararında, Sevda Noyan’ın, 10 Kasım 2013 tarihinde sosyal medya hesabından, “Bugün putları kırma günü. Kendimize gelme günü. Bir ölümlü kuldan gel kurtar bizi diyenlere ibretle bakma günü. Bugün o gün…” şeklinde yaptığı paylaşımın ardından “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçundan soruşturma başlatıldığı belirtildi. Kararda, yapılan dosya incelemesinde, suç duyurusuna konu olan eylemlerin, şüphelinin üzerine isnat edilen suçun 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun kapsamında yasal unsurlarının oluşmadığı belirtilerek, Sevda Noyan hakkında takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

TEHDİT DAVASI DA AÇILDI

Noyan hakkında, katıldığı bir televizyon programında "15 Temmuz kursağımızda kaldı. Vallahi yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür, onu söyleyeyim yani. Biz çok donanımlıyız bu konuda, maddi manevi olarak. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hâlâ sitede var 3-5. Benim listem hazır açıkçası" tehdidi nedeniyle de Haziran ayında dava açılmıştı.