Sinop’un Durağan ilçesinde üç köy ile Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir köy daha koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı.

Sinop’un Durağan ilçesine bağlı Olukbaşı, Yeniköy ve Güngören köylerinde karantina uygulaması başlatıldı. Köylere giriş ve çıkışlar ikinci karara kadar kapatıldı. Şehirde daha önce 3 farklı ilçeye bağlı 7 köyde karantina uygulaması başlatılmıştı.

"COVİD-19 VAKASI GÖRÜLMESİ NEDENİYLE KARANTİNAYA ALINDI"

Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Dönertaş köyünün de karantina altına alınmasına karar verildi. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, “Tatvan’a bağlı Dönertaş köyünde, Covid-19 pozitif vakaların görülmesi ve temaslı kişilerin bulunması sebebiyle, bu köyümüz bugün saat 20.00’dan itibaren karantinaya alınmıştır. Köye tüm giriş ve çıkışlar geçici süreyle yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi. Tatvan’da, 1 Nisan’da ise ilçe merkezindeki 9 apartman ile Yumurtatepe, Örenlik ve Çanakdüzü köyleri karantina altına alınmıştı.

BATMAN'DA DA BİR KARANTİNAYA ALINDI

Batman'ın Sason ilçesine Sason ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulanan Ergüne köyünde, koronavirüs salgının kontrolü amacıyla karantina uygulaması başlatıldı. Köyün karantinaya alınmasına ilişkin Sason Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İlçemiz Ergünü köyünde bir adreste koronavirüs salgının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği ve karantina sürecinin hali hazırda devam ettiği kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.