Ankara’da Sivas Katliamı anması için bir araya gelen demokratik kitle örgütlerine polis müdahale etti. Müdahale sonucu 7 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da Sivas Katliamı’nın 27'nci yıl dönümü dolayısıyla Demokratik Alevi Derneği'nin (DAD) çağrısıyla Sakarya Caddesi'nde bir araya gelen demokratik kitle örgütlerine polis, Ankara Valiliği'nin pandemi gerekçesiyle aldığı eylem etkinlikleri yasağını gerekçe göstererek, müdahale etti. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin de aralarında olduğu kitle polis zoruyla alandan uzaklaştırdı. Burada yaşanan arbede sırasında bir kişi gözaltına alındı.

İKİNCİ KEZ MÜDAHALE

Mezopotamya Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre, Sakarya Caddesi'ndeki müdahalenin ardından, kitle Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSKAD) Genel Merkezi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Kitleye burada da izin vermeyen polis müdahale ederek, 6 kişiyi gözaltına aldı.

GAZETECİLERİN ÇEKİM YAPMASINA ENGEL

Müdahale sırasında polis, gazetecilerin çekim yapmasına izin vermeyerek, alandan uzaklaştırdı. Gözaltına alınanların isimlerinin Nilgün Karababa, Aslıhan Han, Deniz Ak, Yelda Öztürk, Cemal Çakmak, Mustafa Bayraktar ve Şamil Parlak olduğu belirtildi.