Sivas'ta Madımak Oteli'nde yaşanan katliamın sanıklarının avukatlığını yapan Ali Aşlık, AKP'li isimlerle birlikte İzmir'de baro kurmaya hazırlanıyor.

Sivas Katliamı sanıklarının avukatlığını yapan Ali Aşlık, İzmir'de yenir bir baro kurmak için harekete geçti.

İZMİR'DE DÖRT BARO KURULABİLİR

Türkiye'deki 80 baronun itirazına rağmen AKP-MHP oylarıyla yasalaşan çoklu baro sistemi için yeni baro çalışmaları başladı. Bunlardan ilk dikkat çekeni ise İzmir'de oldu. Toplamda 9612 avukatın olduğu İzmir'de, yeni sisteme göre 4 tane baro kurulabiliyor. İzmir'de AKP'li avukatların 'tanıdık' bir isim önderliğinde baro kurma çalışmalarına başladığı öğrenildi.

"İZMİR BAROSU'NUN BİR FAYDASINI GÖRMEDİM"

Cumhuriyet'ten Muhammed Coşkun'un haberine göre Aşlık, İzmir'de yeni bir baro kurmak için girişimlere başladıklarını söyledi. Hiçbir partiyle bağları olmadığını iddia eden Aşlık, "Herhangi bir parti çatısı altınca çalışmıyoruz. İzmir Barosu’na kayıtlı 30 yıllık avukatım. İzmir Barosu’nun bugüne kadar herhangi bir faydasını görmedim. Arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma içerisindeyiz. Faydalı olacağımızı düşünürsek yeni bir baro kuracağız. Yeterli üye sayısını bulma konusunda bir şüphemiz yok" dedi.

ALİ AŞLIK KİMDİR?

2002’de AKP’den siyasete atılan Ali Aşlık, 1993 yılında Sivas’ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri’nde 33 aydın ve sanatçı ile 2 otel görevlisinin yakılarak katledilmesi davasında sanıkların avukatlığını yaptı.