Sonar Araştırma koronavirüs döneminde en başarılı belediye başkanlarının belirlendiği anketin sonuçları açıklandı. Buna göre, 20 büyükşehir belediyesi üzerinden yapına ankette en başarılı büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

Sonar araştırma Temmuz ayında, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) istatistiklerine dayanarak 20 büyükşehir ve İstanbul'un 39 ilçesinde çalışma gerçekleştirildiği belirtildi. Büyükşehirlerde 1000'er İstanbul'da ise 600'er kişi ile yüz yüze anket ve telefonla (CATI) anket aracılığıyla gerçekleştirilen araştırmada, salgın döneminde belediyelerin hizmetlerinin başarı oranları yer alıyor. Farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerin katıldığı araştırmayla ilgili "Alınan yanıtların, vatandaşların koronavirüs dönemi hizmetleriyle ilgili görüşlerinin yanı sıra, kendi belediye başkanlarıyla ilgili genel imajlarını da içerdiği gözlenmiştir" bilgisini veren SONAR, çalışma kapsamında 20 büyükşehir belediye başkanı ve İstanbul’daki ilçe belediye başkanlarının kendi seçmenleri nezdinde sorgulandığını kaydetti.

İLK SIRADA EKREM İMAMOĞLU, İKİNCİ SIRADA İSE TUNÇ SOYER YER ALDI

SONAR’ın yaptığı anketin sonuçlara göre, koronavirüs salgını mücadelesinde en başarılı belediye başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan CHP’li Ekrem İmamoğlu olarak görüldü. İmamoğlu’nu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer takip etti. Üçüncü sıraya Erzurum Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, dördüncü sıraya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mansur Yavaş, beşinciliğe ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek yerleşti. Anket sonuçlarına göre büyükşehirlerde ilk 10’da 5 CHP’li, 4 AK Partili, 1 MHP’li belediye başkanı bulunuyor.

TÜRKİYE GENELİ İL 10

EN BAŞARILI İLÇE BELEDİYE BAŞKANI TEVFİK GÖKSU

SONAR'ın anketinde en başarılı ilçe belediye başkanı, yüzde 70.2'lik oranla AK Parti'nin Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu çıktı. Göksu'nun ardından ilk beşe giren isimler ise şöyle: 2- Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel (CHP) 3- Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi (CHP) 4- Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi (CHP) 5- Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz (AK Parti) İstanbul ilçeleri baz alındığında ilk 10'da 5 AK Partili ve 5 CHP'li başkan yer alıyor.

İSTANBUL İLÇELERİ İLK 10

TÜRKİYE G ENELİ: CHP VE AK PARTİ İLK 5

İSTANBUL İLÇELERİ: CHP VE AK PARTİ İLK 5