'Sosyal izolasyon teftişinde' kullandığı ifadeleri ve davranışları tepki çeken Uşak Valisi Funda Kocabıyık, yayınladığı özür açıklamasında "Yaşanan hadiseyle ilgili yanlış anlaşılmış olmak beni üzer, böyle bir yanlış algı var ise, kusurumuz affola" dedi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, caddede yürüyen ve tedbirleri inceleyen Uşak Valisi Funda Kocabıyık, birbirlerine çok yakın bir gruba yönelik, "Sosyal mesafeyi ayarla, bak çok dip dipe insanlar, düzelt, herkes hadi" İfadelerini kullanmıştı.

PARA CEZASI TALİMATI VERMİŞTİ

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre Kocabıyık, yanındakilere "Bankada, PTT’de işi olanlara izin verilecek. Onun dışında herkese para cezası kesilecek. Böyle gezmeye gelmeyecekler buraya" diye talimat vermişti.

KOCABIYIK: GÖREVLİLERİ UYARDIM

Görüntülerin tepki çekmesinin ardından Vali Kocabıyık yazılı bir açıklama yaptı. "Yaşanan hadiseyle ilgili yanlış anlaşılmış olmak beni üzer, böyle bir yanlış algı var ise, kusurumuz affola... Dün İsmet Paşa Caddesi’nde denetimlerde bulundum. Görevlilerimizin de bulunduğu bir bankanın önünde sosyal izolasyonun sağlanmadığını fark ettim. Bu sıkıntılı günlerde mesai harcayan tüm arkadaşlarımızın çok yorulduğunu biliyorum. Dolayısıyla hem yorgunluktan hem de düzenlemelerin yeni başlaması sebebiyle bazen aksaklıklar yaşayabiliyoruz. Bu düşünce ile arkadaşlarımızın konumlandığı noktaya uzak olduğum için onlara seslenerek, sosyal izolasyona dikkat etmeleri gerektiği hakkında ikazda bulundum. Topluma hizmet etmek için seferber olduğum bu görevde vatandaşlarımızı kıracak bir tavır sergilemem mümkün değil."