AKP ve MHP tarafından hazırlanan ve kamuoyunda büyük tepki toplayan sosyal medya düzenlemesi, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.

Sosyal medya düzenlemesi, kamuoyunda yükselen tepkilere rağmen TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.

"DÜNYA BU ARAYIŞ İÇİNDE"

TBMM Adalet Komisyonu, AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Başkanlığında, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşmek üzere toplandı. Komisyona sunum yapan ve teklifte imzası bulunan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sosyal medya düzenlemesinin, 2 yıllık süre zarfında kanun çalışmalarından en önemlilerinden birini gerçekleştirdiklerini söyledi. Söz konusu düzenlemenin sadece bugüne değil, geleceğe dair de önemli bir düzenleme olduğunu söylerken, 'bu konuda Türkiye'nin ve dünyanın bir arayış içeresinde olduğunu' belirtti.

"BU BİR İHTİYAÇ"

Sosyal medya düzenlemesine ciddi ihtiyaç olduğunu öne süren Zengin, "Sosyal medyayı ben yaşam alanı olarak tanımlıyorum. Sosyal medya ile alakalı uluslararası anlamda gerçek bir hukukun oluşmadığını görüyoruz. Bu yaptığımız çalışmaların uluslararası anlamda sosyal medya ile alakalı hukuk inşasına katkı sağlayacağını düşünüyorum ve Türkiye'nin de bu manada buna öncülük etmesi kanaatindeyim" dedi. Teklifin ayrıntılarını da anlatan Özlem Zengin, Türkiye'den doğan verilerin yine Türkiye'de kalması yönünde ufak bir adım attıklarını, verilerin mümkün olduğunca Türkiye'de barındırılması yönünde zorunluluktan ziyade bir teşvik olacağını belirtti.