Aralarında Enes Batur ve Reynmen’in de bulunduğu 10 sosyal medya fenomeni hakkında kanuna aykırı hareket ettikleri gerekçesi ile soruşturma başlatıldı.

Sabah gazetesinden Dilek Yaman Demir’in haberine göre, sosyal medya fenomenlerinin kanuna aykırı şekilde izinsiz yaptıkları kura ve çekilişler, denetime takıldı. Ünlü fenomenler, şans oyunları yönetmeliğini ihlalden 10 milyon lira idari para cezası ve 2 yıla kadar hapisle cezalandırılabilir.

“SUÇLAMA KANUNA AYKIRI ÇEKİLİŞ YAPMAK”

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yaptığı denetimlerde bazı sosyal medya fenomenlerinin videolarında kanunsuzluk fark etti. Fenomenlerin şans ve talih oyunları düzenlediği, ancak bunun için Milli Piyango’dan izin almadan kanunsuz şekilde hareket ettikleri tespit edildi. Suç işledikleri belirlenen yaklaşık 10 fenomen hakkında soruşturma başlatıldı.

SAVCILIK SORUŞTURUYOR

Emniyet tarafından düzenlenen fezlekede, kanunu ihlal edenlerin 10 milyon TL’ye kadar idari para cezası ve iki seneye kadar hapis cezası alacağı anlatıldı. Fezleke, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Savcılık aralarında Enes Batur, Yusuf Aktaş (Reynmen), Başak Karahan’ın da bulunduğu 10 fenomen hakkında soruşturma başlattı.